Szegedi Arcok

Két újabb vendéglátóhely bezárásáról kaptunk infót, már több mint 10 vállalkozásra került lakat Szegeden

Még júliusban írta ki a közösségi oldalára a szegedi Mammamia pizzéria, hogy határozatlan időre bezárnak, közel két hete pedig arról posztoltak, hogy szívesen átadnák az IKV-s bérleti jogot, vagyis ez azt jelentheti, hogy végleg lehúzták a rollót és nem nyitnak újra. András olvasónk ma arra hívta fel a figyelmünket, hogy hasonló cipőben járt a Lottortilla is Szegeden, ők szintén még a nyáron döntöttek a bezárás mellett, így ezzel a két vendéglátóegységgel egészült ki a népes lista.

“Az üzlethelyiség IKV-s bérleti joga átadó, akár pizzériaként is tovább üzemeltethető, de más célra is alkalmas” – írta ki cirka két hete a Facebook oldalára a Csongrádi sugárúton közel 17 évig működő Pizza Mammamia, vagyis ezek szerint nem határozatlan időre, hanem végleg bezártak Szegeden.

AZ EMELKEDŐ ÉLELMISZERÁRAK FOGTAK KI A LOTTORTILLÁVAL

András olvasónk ma arra hívta fel a figyelmünket, hogy a Pizza Mammamiával egy hónapban a Liliom utcai lottózóként is működő Lottortilla is bejelentette, hogy lakat került az üzletre. A tulajdonosok a közösségi oldalukon azt írták, hogy az élelmiszerárak növekedésével gyűlt meg a bajuk leginkább:

“Nyilván többen találkoztatok az utóbbi időben azzal, hogy a Lottortilla a különböző felületeken nem elérhető, vagy az üzlet zárva van. Sajnos ez nem volt véletlen. Minket is utolért a jelenlegi gazdasági helyzet, illetve az emelkedő élelmiszerárak, melyeket sajnos nem tudtunk megfelelően kezelni. Amikor elkezdtük a vállalkozást megfogadtuk, hogy nálunk a minőség fogja mindig is a prioritást jelenteni és ha valaha egy olyan helyzetbe kerülnénk, hogy ezt nem lehet ésszerű keretek között megtartani (csak a minőségrontással, vagy extra árakkal), akkor is ezeket az elveket tartjuk szem előtt. Sajnálatos módon a gazdaság alakulása miatt viszonylag hamar eljött ez a helyzet, hogy egy komoly döntést kellett meghoznunk. Arra jutottunk, hogy jelen szituációban nincsen más lehetőség, be kell zárnunk szeretett üzletünket, a Lottortillát.” Sajnos ez a poszt után másik nem született, tehát nagyon úgy fest, hogy nem tervezik az újranyitást egyelőre.

MÁR TÖBB MINT 10 VÁLLALKOZÁS DÖNTÖTT A BEZÁRÁS MELLETT SZEGEDEN

Bő egy hete írtunk a Milleniumi Kávéház ideiglenes, illetve a Menü Étterem végleges bezárásáról, vasárnap estére azonban egy újabb Szeged365 olvasói fotó érkezett hozzánk, egy újabb megszűnt szegedi üzlet kapcsán. Bő 10 év működés után egyik napról a másikra eltűnt a 2008-ban megnyitott Napfény Parkban lévő Mobil és Laptop Shop is. Sajnos szinte minden hétre jut egy-egy bezárás a jellegzetes, közkedvelt szegedi üzletek, éttermek sorából, az utóbbi időszakban többek között

  • a Gulyás Csárda, 
  • a Tiszavirág Hotel és Kávézó,
  • a Kredit Pub,
  • a Süti nem Süti,
  • a Zsolnay Porcelán üzlet, 
  • a Kígyó utcai Norbi Update bolt,
  • a Milleniumi Kávézház,
  • és a Csongrádi sugárúti Menü Étterem is a bezárás mellett döntött, az utóbbi egyébként hamarosan ABC-ként folytatja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb