Közélet

Átalakítják a Kereskedő közben található kormányablakot, kilenc munkaállomással és egy új fotófülkével fog bővülni

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalba látogatott dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, dr. Uzsák Katalin és dr. Almási Győző helyettes államtitkárok. Dr. Róth Márton főispánnal és a kormányhivatal vezetőivel munkaértekezleten részletesen áttekintették a kormányhivatal és a járási hivatalok feladatait, és arról döntöttek, hogy a megnövekedett kihasználtságára tekintettel hamarosan átalakítják a Kereskedő közben található kormányablakot. A fejlesztést követően plusz kilenc munkaállomás és egy új fotófülke áll majd a lakosság rendelkezésére.

A területi közigazgatás hatékony működésének záloga, hogy a kormányhivatalokban és a járási hivatalokban dolgozókkal folyamatos legyen a partneri kapcsolat – fogalmazott György István, Szegeden. A közös cél továbbra is, hogy a kormányhivatal és a járási hivatalok hatékony és ügyfélbarát módon működő szolgáltató intézmények legyenek. A szomszédunkban dúló háború és az arra adott brüsszeli szankciók energiaválságot okoznak, ezért az állami intézményeknek, így a kormányhivataloknak is komoly lépéseket kell tenniük annak érdekében, hogy csökkentsék az energiafelhasználást, miközben továbbra is magas színvonalon szolgálják ki az ügyfeleket – jelentette ki György István.

PLUSZ KILENC MUNKAÁLLOMÁST HOZNAK LÉTRE

A kormányhivatal sajtóközleményében azt írja, hogy a munkaértekezletet követően a résztvevők megtekintették a Kereskedő közben található kormányablakot, melyet 2020 januárjában éppen György István adott át. A látogatás újabb apropóját az adta, hogy a megnövekedett kihasználtságára tekintettel hamarosan sor kerül az épület átalakítására. A fejlesztést követően plusz kilenc munkaállomás és egy új fotófülke áll majd a lakosság rendelkezésére. Ezen a helyszínen található a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont, valamint a gépjárművek műszaki vizsgaállomása is. Így az állampolgárok több, esetenként egymáshoz kapcsolódó ügyet is elintézhetnek. Az államtitkári látogatás szintén a Kereskedő közben található nemrégiben átadott, új iratraktár megtekintésével ért véget.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb