Kikapcs

Pont most adják az FBI: International Szegeden forgatott epizódját a TV4-en

Na jó, így helyes: az FBI International egyik Szegeden forgatott epizódját. A programra ismét a Szeged365 olvasói hívták fel a figyelmünket, igaz, 7-ből hatan arról írta(to)k, hogy ma este 8-tól lement az a rész, amelyben többek között a Szeged Nagyállomás is szerepel, de Attila kiszúrta, hogy pont most, este 11-től megy az ismétlése.

Szóval, kapcsolj ide, még nem késő:

TV4.

Amikor 2009-ben az akkori Géniusz klubban (OMG, micsoda hely volt) belebotlottunk a Guy Ritchie filmekből ismerős Vinnie Jones-ba, elsőre azt hittük, hogy beütött a tequila, pedig tényleg ott volt: akkor épp a Magic Boys című – egyébként nézhetetlenül pocsék – filmet forgatták Szegeden, a fent említett arc mellett a Tarantino-ikon Michael Madsennel és a Superstar című világsláger énekesnőjével, Jamelia-val. 12 évet kellett várni, hogy újabb külföldi produkciót forgassanak Szegeden, tavaly nyáron ugyanis az FBI: International című sorozat snittjeit vették fel a Napfény Városában.

Az Esküdt ellenségeket (Law & Order) is jegyző Emmy-díjas Dick Wolf által jegyzett sorozat forgatókönyve szerint az FBI nemzetközi divíziójának egy csápja épp Budapesten építi fel a főhadiszállását, ahonnan Scott Forrester különleges ügynök vezetésével meggyilkolt, illetve fogvatartott honfitársaik ügyében nyomoznak. Az ügynökök egyike az informátorok sűrű hálózatát mozgatja, a másik a gyanús online pénzmozgásokat figyeli, de nyelvzseni és stratégiai géniusz is van köztük, fegyvert pedig csak ritkán vihetnek magukkal, így leginkább az eszükben, képességeikben és az öklükben bízhatnak.

Szegeden a madridi jeleneteket vették fel, így a terekből plazák lettek, a rektori hivatalból pedig amerikai nagykövetség. Az FBI-széria (FBI New York különleges ügynökei, FBI Most Wanted) harmadik leágazásának főszerepét a Dr. Csontból, illetve a Hazug csajok társaságából ismert Luke Kleintank alakítja, az első epizódot hétfőn mutatták be a TV4-en, most éppen a második megy, holnap este 8-tól és 11-től jön majd a harmadik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb