Mindenmás

Napi pakk: 15 fok, napos délután, Kormányinfó és változó üzemanyagárak

Dobpergéééés: már itt is van a munkahét közepe, páros lábbal rúgta ránk az ajtót a szerda Szegeden! Az izgalmak már délelőtt a tetőfokára hágnak, hiszen 10 órakor jön Gulyás Gergely és belengeti a legújabb kormányzati döntéseket. Várhatóan kiderül, mely termékre kerülhet még ársapka! Az időjárás is végre megkegyelmez, ugyanis a ködös reggel után csodás napsütésben lehet részünk Szegeden. Öveket becsatolni, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Tivadar, Teodor és Tihamér nevű Szeged365 olvasónak! Pár érdekességet is hoztunk szerdára, hiszen:

  • ma van a Feltalálók Napja! Hedy Lamarr, magyar származású színésznő, feltaláló születésnapjának tiszteletére tartják ezt a napot, aki az ugró kódos adó-vevő rendszert kitalálta, amit torpedók irányítására használtak. Később ez a találmány lett az alapja a bluetooth és wifi hálózatok és más modern kommunikációs rendszerek működésének.
  • 93 éve ezen a napon született Kertész Imre, az egyetlen irodalmi Nobel-díjas magyar író,
  • 55 éve pedig Tóth Auguszta, Jászai Mari-díjas színművésznő, szinkronszínész.

MA IS KAPUNK EGY JÓ NAGY ADAG NAPSÜTÉST

Szerdán is sokfelé lesz felhős, ködös, párás a reggel, majd később hosszabb naposabb időszakokra készülhetünk Szegeden. A felhős, ködös tájakon helyenként ködszitálás, este szitálás, gyenge eső is előfordulhat. Hajnalban 2-8, délután 7-17 fokot mérhetünk.

KORMÁNYINFÓ: JÖNNEK A LEGÚJABB BEJELENTÉSEK

Szerdán 10 órakor tartja a szokásos, kormányülést követő Kormányinfóját Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A napokban elhangzott jelzések alapján szinte biztosra vehető, hogy a kormány dönt az árstop kiterjesztéséről és nagyon valószínű, hogy ezt szerdán ismertetik.

VÁLTOZIK AZ ÜZEMANYAGOK ÁRA

Jelentős üzemanyagár-változásra számíthatunk ma, a benzin ára emelkedni, a gázolaj ára pedig csökkenni fog a kutakon. A holtankoljak.hu információi szerint a benzin ára bruttó 18 forinttal emelkedik, míg a gázolaj ára 10 forinttal csökken. Így alakulnak az árak pontosan:

  • 95-ös benzin: 697 forint/liter,
  • gázolaj: 786 forint/liter. 

BARCELONA MECCS ÉS BEER PONG BAJNOKSÁG

Ma is lesz lehetőségünk kényelmesen, a Belvárosban meccset nézni a haverokkal, hiszen a Bárkában most is nagyképernyős tévékkel készülnek. Tehát ne feledd, ma 21:30-kor Osasuna-Barcelona meccs! De, ha inkább a sörös élményeknek hódolnál, arra is van egy tippünk, ugyanis ma 19:30-tól Beer Pong Bajnokságot tartanak a Vár sörözőben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb