Mindenmás

Tizenhárom évvel ezelőtti gyilkosság miatt állt ma bíróság elé egy csongrádi férfi Szegeden, a holtest még mindig nincs meg

Barátja tizenhárom évvel ezelőtti meggyilkolása miatt állt bíróság elé kedden Szegeden egy csongrádi férfi. A Szegedi Törvényszéken kezdődött perben a 37 éves férfit emberölés bűntettével vádolják – írja az MTI. Az tárgyaláson mindezek mellett az is kiderült, hogy a holttest még mindig nincs meg.

A tájékoztatás szerint a vádlott és a sértett a 2000-es évek közepén ismerték meg egymást, egy munkahelyen dolgoztak. 2005-2006-ban egy ideig Csongrádon lakótársak voltak, időszakonként együtt italoztak. A két férfi 2009. július 2-án is egy nagyobb társaságban együtt ivott egy csongrádi kocsmában, ahol összeszólalkoztak, majd dulakodni kezdtek. A kocsmából való távozást követően a vádlott egy ismerősénél bográcsozott, amikor az esti órákban meglátta az utcán sétáló sértettet, és behívta az udvarra. Ezt követően röviddel a vádlott a kezébe vett egy 30-40 centis fanyelű szekercét, és azzal a sértettet fejen vágta. A sértett az ütés hatására eldőlt, majd megpróbált felállni, de a vádlott egy piszkavassal szív tájékon szúrta a férfit. A sértett a helyszínen meghalt.

A TISZA ÁRTERÉBEN ÁSTA EL A HOLTTESTET

A vádlott ezt követően egy ismerősével a szekercét és a piszkavasat elrejtette, majd a holttestet egy kézikocsival a Tisza árterébe vitték. A vádlott a holttestet elásta. Az áldozat maradványai azóta sem kerültek elő, annak ellenére, hogy a hatóságok többször is kísérletet tettek megtalálására az ártérben. A rendőrség 2009 nyarán elrendelte az áldozat körözést, de felkutatása nem vezetett eredményre. A nyomozók 11 évvel az eltűnés után, 2020 nyarán jutottak olyan információk birtokába, amelyek alapján a keresett férfit megölhették, ezt követően fogták el a vádlottat.

A holttest eltüntetésében közreműködő férfi bűnpártolásnak minősülő cselekménye a nyomozás megindításakor már elévült. Az ügyészség a vádlott beismerése esetére – amennyiben lemond a tárgyalás jogáról – nyolc év börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott a bíróság előtt azt állította, a gyilkosságot nem követte el, csupán a holttest elrejtésében segédkezett az áldozat halálát okozó ismerősének. Tartott a férfitől, ezért nem fordult a történtek után a hatóságokhoz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb