Közélet

Háborús fordulat: Oroszország kivonja csapatait Herszonból

Az orosz hadsereg parancsot kapott arra, hogy vonuljon ki az ukrajnai Herszon városából – számolt be a BBC szerda délután. Oroszország ukrajnai parancsnoka, Szergej Szurovikin tábornok azt nyilatkozta: azért kell elhagyniuk a várost, mert nem tudják tovább ellátni a csapataikat a területen.

A döntés értelmében az orosz erők teljesen kivonulnak a Dnyeper folyó nyugati partján fekvő régióból. “Ilyen körülmények között a legészszerűbb megoldás a Dnyeper folyó mentén húzódó gátvonalnál megszervezni a védelmet” – mondta Szurovikin tábornok a lap szerint. Herszon egyébként az egyetlen olyan regionális főváros, amelyet a februárban kezdődött invázió óta sikerült elfoglalnia Oroszországnak. 

MEGHALT HERSZON KORMÁNYZÓHELYETTESE

A kivonulást nem sokkal azután jelentették be, hogy az orosz média közölte: Herszon oroszok által kijelölt kormányzóhelyettese, Kirill Sztremousov autóbalesetben életét vesztette. A politikust – akit az Ukrán Biztonsági Szolgálat hazaárulás miatt körözött – Herszon elfoglalásának egyik fő támogatójaként tartották számon. Sztremuszov mindössze hat nappal ezelőtt azt nyilatkozta, az orosz erőknek nagy valószínűséggel hamarosan át kell kelniük a keleti partra.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ai nude
'Fel a tetejéhez' gomb