Mindenmás

A szentesi szülészet bezárása miatt aggódnak a szülők, anyukák indítottak kampányt a megmentésére

Igazán megindító levet kapott szerkesztőségünk Szentesről, amelyben arról írnak, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának fennmaradása bizonytalanná vált. Mint kiemelték, információik szerint nem lesz januártól orvosi személyzet, aki ellátná az osztály működését, ezért összefogtak, és kampányt indítottak annak megmentésére.

Nikolett olvasónk kereste fel szerkesztőségünket pénteken délelőtt. Mint levelében írta, azért írt nekünk, mert a szentesi szülészeti és nőgyógyászati osztály fennmaradása orvoshiány miatt bizonytalanná vált.

“Sajnos hivatalosan ezt eddig nem erősítette meg a kórház vezetése, de hónapok óta hallani a problémáról. Több orvos nyugdíjba vonul és van, aki más intézménybe megy át dolgozni. Nem lesz januártól orvosi személyzet, aki ellátná az osztály működését. Írtak ki pályázatokat osztályvezető orvos, szülész-nőgyógyász orvos és rezidens munkakörökre, de egyelőre úgy tűnik, nincsenek jelentkezők. Nagy vonzáskörzetet lát el Szentes, ha jók az információim 11 település tartozik ide. A szülőszobákat felújították nemrégen, 2021 szeptemberében adták át” – emelte ki a levélben Nikolett.

A kórház hivatalos honlapján egyébként fellelhető most is több álláshirdetés, amelyben szülészet-nőgyógyászati osztályvezető főorvost, valamint ápolókat és rezidenst keresnek.

SZÍVÜGYÜK A SZENTESI SZÜLÉSZET FENNMARADÁSA

Nikolett azt is írta szerkesztőségünknek, hogy a Szentesianyu Facebook csoportban indult egy kezdeményezés az anyukák részéről, hogy ne hagyják a bezárást szó nélkül megtörténni.

“Szeretnénk segíteni az ügyet a közösségi média megmozgatásával, hátha valahonnan érkezik orvos vagy bármilyen segítség, áthidaló megoldás. Nagy problémákat okozna az osztály bezárása, hiszen a legközelebbi kórház Hódmezővásárhelyen vagy Orosházán van, de komplikáció esetén mire a mentő átér, bármi történhet, és ezeknek a kórházaknak is megvan hány főt tudnak befogadni. Ha itt nem fogadják a kismamákat/betegeket, akkor Szegedre vagy még messzebbre kellene menni” – véli olvasónk, aki azt is hozzátette, hogy a “Szentesianyukkal” egy kampányt indítottak, melyben arra kérik az anyukákat akik Szentesen szültek vagy bármilyen módon érintettek, hogy mondják el a történetüket videóban, vagy írják meg nekik és ők kitesszik ezeket az anyagokat a közösségi oldalaikra. Mint tovább kihangsúlyozta, egy flashmob is tervben van, mert szívügyük a szentesi szülészet fennmaradása.

Az ügyben e-mailben kerestük a Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórházat, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb