Kikapcs

Apa kezdődik: a bizonytalan gazdasági helyzet miatt nem lesz VOLT Fesztivál jövőre

„A mostani bizonytalan gazdasági környezetben 2023-ra nem fogjuk tudni megszervezni a Telekom VOLT Fesztivált” – jelentették be a fesztivál szervezői. Kádár Tamás, a Sziget, a Balaton Sound és a Telekom VOLT nagyfesztiválokat rendező Sziget Szervezőiroda cégvezetője azt mondta, hogy már az idei fesztivált is csak jelentős költségmegszorításokkal tudták életre hívni.

“Szeretnénk, hogy tudjátok: a mostani döntésünket nagyon nehezen, de mindent mérlegelve és természetesen egyáltalán nem örömünkben hoztuk. A Telekom VOLT Fesztivál egy igazi „love brand”, a hazai fesztiválpiac jelentős rendezvénye, nekünk is szívügyünk. Nagy szeretettel formáltuk, fejlesztettük, amíg a 800 fős “sportcsarnokos házibuliból” Magyarország legszeretettebb vidéki szabadtéri fesztiválja lett. Azonban már az idei soproni fesztivál is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni és sajnos, a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségünk a VOLTot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta” – írták a szervezők a Facebook oldalukra.

A POLGÁRMESTER BÍZIK ABBAN, HOGY A NEHEZEBB IDŐSZAK ELTELTÉVEL ISMÉT MEGRENDEZIK A FESZTIVÁLT

Farkas Ciprián, Sopron polgármestere a lemondott rendezvénnyel kapcsolatban azt mondta, hogy tudomásul veszik a döntést, és bízik abban, hogy a nehezebb időszak elteltével ismét otthont adhatnak majd a fesztiválnak. A Telex szerint egyébként már az idei fesztiválszezon zárásakor lehetett tudni, hogy a befektetők mérlegelni fogják a fesztiválok jövőjét, mivel veszteséges lett a Volt és a Balaton Sound is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb