Sport

Holnap betolják a falakat a Tiszavirág Sportuszodában! Miért tesznek ilyet?

Szerencsére azért, mert újabb rangos versenynek adhat otthon Szeged: érkezik a XII. Naturtex Kupa! Érdemes kilátogatni, szurkolni, megnézni a gyönyörű uszodánkat. A pontos részleteket és Nagy Attila,
a HAÁSZ SZUE elnöke nyilatkozatát is hozzuk Neked.

Holnap és holnapután a XII. Naturtex Kupa miatt varázsolják 25 méteresre a medencét, majd decemberben az utánpótlás rövidpályás bajnokság miatt teszik meg újra.

Szeged újra a hazai úszó társadalom figyelmének középpontjába kerül, sőt 4 szerb és 1 szlovák egyesület is nevezett a Kupára. A szegedi úszó tehetségek közel 400 versenyzőjét fogadja városunkban, és nagyon reméljük, hogy le is győzzük éket, és ragyogó eseményeket érnek el aHAÁSZ SZUE versenyzői. Szombaton és vasárnap az úszók 9 órakor ugranak elsőként a medencébe, várhatóan mindkét nap 17 óráig tartanak a versenyek.

Fotó: Török Kornél, Szeged365

– Szeretettel várjuk a szurkolókat, akik ismét egy nagyszabású
utánpótlás versenyt láthatnak Szegeden – nyilatkozta Nagy Attila,
a HAÁSZ SZUE elnöke. – Első alkalommal próbáljuk ki a betolható
falat a Tiszavirág Sportuszodában, ahol már a megnyitó óta adott ez
a technológia. Előkerülnek tehát a 25 méteres kötelek, a
versenybírói stáb is először koordinál rövidpályás versenyt,
izgatottan várjuk. Komoly lépés ez nekünk, hiszen ha jól végezzük
a munkánkat, már minden adott lesz ahhoz, hogy komolyabb viadalokat is
rendezzünk, mint például egy korosztályos Európa-bajnokság –
jegyezte meg a szakember.

Nagy Attila azt is elmondta, hogy a szegedi szervezők munkáját a Magyar Úszó Szövetség már elismerte, ugyanis 2023-ban is mi rendezhetjük a cápa korosztály országos bajnokságát és a rövidpályás utánpótlás országos
bajnokságot. Majd folytatta: ” Büszkék vagyunk rá, hogy a Tiszavirág Sportuszoda nyitása óta minden évben több országos bajnokságnak is otthont adunk, ezúton is köszönjük a versenybírók kiváló munkáját, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. segítségét és a Naturtex támogatását. A Naturtex ezúttal is értékes ajándékokat ajánlott fel a dobogós versenyzőknek, hálásak vagyunk érte! A dél-alföldi régió büszke lehet, mivel Hódmezővásárhely elnyerte a gyerek ob rendezési jogát, így jövőre a térségben rendezik a három legnagyobb létszámú országos bajnokságot – hangsúlyozta Nagy Attila.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb