Mindenmás

12 migránst szállító autó ütközött fának Ruzsánál, nyolcan megsérültek (frissítve)

Tizenkét migránst szállító, külföldi rendszámú autó ütközött fának Ruzsánál vasárnap délelőtt egy földúton, közülük nyolcan megsérültek, tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályától.

Mint mondták, kiérkezésükkor a járműben csak a vezető tartózkodott, majd a baleset közelében felfedezték migránsok egy csoportját, akik között több sérült is volt. Elmondásuk alapján a balesetet szenvedett járműben utaztak, őket a mentősök ellátták. A baleset helyszínén torlódásra, útlezárásra nem kell számítania a közlekedőknek.

FRISSÍTVE: (13:08) A RENDŐRSÉG KÖZLEMÉNYE SZERINT BOLGÁR HONOSSÁGÚ VOLT A BALESETEZŐ JÁRMŰ, UTASAI PEDIG AFGÁN ÉS INDIAI ÁLLAMPOLGÁROK VOLTAK

Mint a rendőrség közleményében írta, a baleset november 13-án 9 óra körül Ruzsa külterületén történt, egy nem aszfaltozott úton egy bolgár honosságú gépkocsi eddig tisztázatlan okból fának ütközött.

A rendőrök kiérkezésekor a járműben nem tartózkodott senki, azonban a helyszín közelében 12 külföldit találtak, akik elmondták, hogy az autó utasai voltak. A balesetben nyolc személy megsérült, őket a mentők kórházba vitték. Az illegális migránsok közül magukat hatan afgán, hatan indiai állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a sérülést nem szenvedett külföldieket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályok értelmében meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

A gépjármű vezetőjét a rendőrök jelenleg is keresik.

ALIG EGY HETE KAPTÁK LENCSEVÉGRE, AHOGY SZINTÉN RUZSÁNÁL 8 MIGRÁNS PRÉSELŐDIK BE EGY AUTÓBA

Nem ez volt az első eset, hogy migránsok csoportjai tűntek fel Ruzsánál: pár napja tettük közzé azt az olvasói videót, amelyen jól látszódik, hogy egy Audi A8-asba nem kevesebb mint 8 migráns préseli be magát pár másodperc alatt Ruzsánál.

Vigyázz magadra! A biztonságos közlekedés támogatója Szeged újgenerációs takarítócége, az ATTRECT-CLEAN (70) 676 7333!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb