Közélet

Tojás és burgonya mustra a Mars téri piacon: megnéztük, mi mennyibe kerül

Miután csütörtöktől két újabb termékkel, a tojással és az étkezési burgonyával bővült a hatósági áras áruk köre, melyek árát a szeptember 30-i szinten rögzítették, vasárnap délelőtt a Mars téri piacon jártunk, ahol annak néztünk utána, mennyiért vásárolhatjuk meg ezeket a termékeket. Egy biztos, hiány nem volt ezekből az élelmiszerekből, mindenki kedvére válogathatott a széles tojás és krumpli kínálatból.

A MARS TÉRI PIAC ÁRUSAI IS A SZEPTEMBERI ÁRON ADJÁK A TOJÁST ÉS A BURGONYÁT

Ahogy az alábbi képeken is látható, friss tojást mérettől függően 65 forint és 100 forint között találtunk, a krumplinak átlagban 350 forint az ára kilónként. Mint megtudtuk a Mars téri piac árusaitól, igaz, hogy a kistermelői piaci értékesítés nem tartozik a hatósági árak hatálya alá, ők is ugyanúgy a szeptemberi árakon adják a tojást és a burgonyát is, nem terveznek emelni a közeljövőben.

AZ ÁRUHÁZAK MENNYISÉGI KORLÁTOZÁST VEZETNEK BE A TOJÁSRA ÉS A KRUMPLIRA

Miután szerdán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: csütörtöktől két újabb termékkel, a tojással és az étkezési burgonyával bővül a hatósági áras áruk köre, több üzlet is közölte már, hogy mennyiségi korlátozást vezetnek be ezekre az élelmiszerekre. Így tett már a Tesco, a Lidl és az Aldi is, erről bővebben az alábbi cikkeinkben írtunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb