Szegedi Arcok

A gyermekirodalom legszebb verseit filmesíti meg az M2 Gyerekcsatorna, állandó szerepet kapott benne a 14 éves szegedi lány, Göröncséri Virág

A gyermekirodalom legszebb verseit filmesíti meg az M2 Gyerekcsatorna. A Rímerdő című nyolcrészes sorozatban kisiskolások adják elő a klasszikus és kortárs magyar verseket. A csodálatos mesevilágot idéző képi megoldásokkal megelevenedő előadásokban olyan kiváló művészek működnek közre, mint Zsurzs Kati, Ráckevei Anna, Törőcsik Franciska, Sánta László, de helyet kapott köztük a szegedi 14 éves lány, Göröncséri Virág is. A Rímerdő november 20-tól vasárnaponként várja majd a nézőket.

Újabb különleges, saját gyártású sorozattal jelentkezik az M2 Gyerekcsatorna. Varró Dániel, Kányádi Sándor, Csukás István, Zelk Zoltán, Tamkó-Sirató Károly és Petőfi Sándor szerzeményei elevenednek meg a kisfilmekben.

KIEMELT FIGYELMET KAP A TEHETSÉGGONDOZÁS

A Rímerdőben életre keltett kortárs és klasszikus irodalmi művek azt a célt szolgálják, hogy az ismeretterjesztő tartalmak mellett a kultúraközvetítés is nagyobb szerepet kapjon a csatornán. Mindezek mellett a tehetséggondozás is kiemelt szempont volt az új sorozat megalkotásakor, hiszen az epizódokban szereplő gyermekeket városi szavalóversenyeken választotta ki az elmúlt hónapokban a sorozat megálmodója és felelős szerkesztője, Szentendrei Adrienn. A diákok különdíjként nyerték meg a lehetőséget, hogy megfilmesítik szavalataikat a közmédia gyerekcsatornáján.

SZEGEDI LÁNY LESZ AZ ERDEI TÜNDÉR

Kiváló művészek is segédkeznek abban, hogy megjelenjen a versekben rejlő varázslat. Zsurzs Kati Szösz néne szerepében látható, Ráckevei Anna, Törőcsik Franciska, Fesztbaum Béla és Ember Márk pedig Kányádi Sándor, Csukás István, Tamkó-Sirató Károly és Petőfi Sándor egy-egy művének feldolgozásában közreműködik. A részek állandó szereplője a Hetedhét kaland legújabb szegedi műsorvezetője, Göröncséri Virág, aki az erdei tündér karakterét formálja meg.

GYERMEKKÉNT VEZET MŰSORT A NYOLCADIKOS SZEGEDI LÁNY, VIRÁG

Gyermekként biztosan sokan álmodoztatok róla, milyen is lehet a tévében szerepelni, műsort vezetni, a nézőket szórakoztatni. Nos, a mindössze 14 éves szegedi lánynak, Göröncséri Virágnak ez nem csupán álom, hanem maga a valóság, ugyanis az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola nyolcadikos diákja az M2 Gyerekcsatornán műsorvezetőként mutatkozott be a Hetedhét kalandban. Arról, hogyan került be és milyen is egy országos csatornán műsort vezetni, magával Virággal beszélgettünk még szeptemberben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb