Sport

Hatalmas gratuláció a szatymazi judosoknak! Az elmúlt hetekben sikert sikerre halmoztak, és Szegeden is megszervezték az egyik legrangosabb országos versenyt

Ennyi judos szerintünk nem volt még Szegeden egyszerre egy helyen, mint októberben az Újszegedi Sportcsarnokban, az ifjúsági B- korcsoportos és nyílt U23-as magyar bajnokságon. Azóta pedig minden színű érmeket hoztak haza az ország és a határainkon túlról is.

A szegedi megmérettetésen Ménesi Beatrix (U23, +78 kg) és Kónya Ádám (ifjúsági B, 55 kg) magyar bajnoki címet szerzett, Tompa Márton (U23, +100 kg) és Kőhegyi Fanni (U23, 78 kg és ifjúsági B, 70 kg) három bronzéremmel lett gazdagabb a csapat, Kónya Ádám (U23, 60 kg), Túri Alex (U23, +100 kg és ifjúsági B, +100 kg) és Zádori Panna (ifjúsági B, 57 kg) pedig az ötödik helyen végzett. Szeptemberben Redenszki Sára (44 kg) bronzérmet szerzett Baján a speciális olimpiai válogatón. Egy hónappal ezelőtt Svájcban rendeztek speciális olimpiai nemzetközi versenyt, Sára itt is remekelt: egy ezüstöt és egy bronzérmet szerzett.

Az idei Tóth Péter-emlékversenyen is eredményesen szerepeltek a szatymaziak, Egerből három érmet és három pontszerző helyezést sikerült elhozni, Márta Marcell (+55 kg) ezüst-, Jánoska Kristóf (41 kg) és Prágai Bendegúz (45 kg) bronzérmet szerzett, Lestyán Zalán (41 kg), Jáger Tamás (45 kg) és Boda Zita (+63 kg) pedig az ötödik helyen zárt.

Pakson rendezték a diák A- és B-korcsoportos magyar bajnokságon, illetve a diák C-korcsoportos Magyar Kupát. A Szatymaz versenyzője Nagy Csongor (41 kg) bajnok lett. Prágai Máté Bendegúz (45 kg) ezüst-, Márta Marcell (+55 kg) pedig bronzéremmel gazdagította a szatymazi judosok éremgyűjteményét.

A montenegrói Rozaje nemzetközi versenyén is részt vett a Szatymazi SE jüldöttsége, amely Zádori Panna (57 kg), Kőhegyi Fanni (70 kg) és Túri Alex (+90 kg) révén három aranyérmet is begyűjtött, Kónya Ádám (55 kg) pedig a dobogó második fokára állhatott.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb