MindenmásNem kategorizált

Szegeden vannak a legszebb kertek! A közösség pedig folyamatosan bővül: a Makkosházi Közösségi Kertek magaságyásaira többszörös túljelentkezés volt!

Legutóbb a Tökös rendezvényre ugrottunk ki Makkosházára. Ugyanebben a városrészben található a város legszebb közösségi kertje is, ahová az ország más területeiről és még határainkon túlról is érkeztek szakemberek, hogy megcsodálják a magaágyásokat. Most négy új parcellatulajdonossal tudtunk beszélgetni, akik most kezdik a közösségi életet Makkosházán.

A büszke új közösségi tagokkal beszélgettünk, és megtudtuk: Anita Budapestről költözött Szegedre nem olyan rég. Végignézte a városban az összes közösségi kertet, és véleménye szerint a makkos házi a legszebb, ezért is pályázott a lehetőségre. Jutka is elárulta nekünk, hogy honnan érkezett: “Battonyáról jöttem ahol 1500 négyzetméteres kertünk volt. Az 5 éves kis unokámmal jártuk Szegeden a paneltársasházak közötti kiskerteket, így fedeztük fel ezt a magaságyást.”

A közösségi kert nem csak abban segít, hogy segítse a fűszernövények felhasználását, sőt nem csak saját lelki nyugalmunknak tökéletes megteremtője a kertészekéd, hanem a korosztályok közötti kapcsolattartásában is a legjobb megoldás. Az új parcellahasználók között van aki azért örült annyira, hogy sikerült bekerülnie a közösségbe, mert így az 5 éves kisfiával is megismerheti a természet szeretetét.

Legutóbb itt is írtunk a galaxis legszebb közösségi kertjeiről:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb