Közélet

Hiába futsz: 18 kilométert sprintelhetett a Ruzsán balesetező embercsempész, mire elfogták

Megláttuk a tegnapi, ruzsai balesethez köthető rendőrségi közleményt és eszünkbe jutott Jean-Claude Van Damme 1993-as klasszikusa, a Hiába futsz. 18 kilométeren át menekülhetett az a 32 éves bolgár embercsempész, aki vasárnap reggel balesetezett az autója fedélzetén hat indiai, hat afgán illegális bevándorlóval. A távot 3-4 óra alatt tette meg, a jelek szerint gyalogosan.

VASÁRNAP ÍRTUK: TIZENKÉT MIGRÁNSSAL A FEDÉLZETÉN KARAMBOLOZOTT EGY AUTÓ RUZSÁNÁL, A SOFŐR MEGLÉPETT

Tizenkét migránst szállító, külföldi rendszámú autó ütközött fának Ruzsánál vasárnap délelőtt 9 környékén egy földúton, közülük nyolcan megsérültek, erősítette meg értesüléseinket vasárnap a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya. A rendőrök kiérkezésekor a járműben nem tartózkodott senki, azonban a helyszín közelében 12 külföldit találtak, akik elmondták, hogy az autó utasai voltak.

A balesetben nyolc személy megsérült, őket a mentők kórházba vitték. A kocsi vezetője eltűnt a helyszínről.

AKÁR EGY SZÉP SPORTTELJESÍTMÉNY IS LEHETNE, DE EZ MOST NAGYON NEM AZ

A rendőrség hétfő reggeli közleményéből kiderült, hogy a sofőrt – egy 32 éves bolgár férfit, aki tegnap a helyszínről elmenekült – a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően még aznap, 13 óra körül Balotaszállásnál fogták el az egyenruhások.

A két település között 18 kilométer van, ami a jelek szerint az illető gyalogosan tehetett meg. Mindez – tekintve, hogy a baleset és az elfogás időpontja között mindössze 4 óra telt el – még egy dícséretes sportteljesítmény is lehetne, de jelen esetben egészen mást fog jelenteni a bolgár fiatalember számára.

Idézve a rendőrség közleményét, konkrétan ezt:

“Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb