Közélet

Nem marad tisztség nélkül: megvan, hova kerül Palkovics László, miután lemondott

A honvédelmi miniszter szavaiból derült ki, hogy mi lesz a múlt szerdán lemondott Palkovics László új tisztsége. Az Index szerint az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül. A társaság vezetését pedig Palkovics László vezérigazgatóként fogja ellátni.

“Az erős védelmi ipar Magyarország biztonsági érdeke, hiszen a védelmi ipari beruházások stratégiai előnyt jelentenek Magyarország számára. Ez egyben a nemzetközi rendszerhez kapcsolódó nemzeti védelmi innovációs rendszer megteremtését foglalja magában” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Brüsszelben az MTI-nek kedden. Kifejtette, a kormány szerkezeti átalakítása újabb lehetőséget kínált ezen a téren is a tárca számára, ezért a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül. A társaság vezetését Palkovics László vezérigazgatóként fogja ellátni – mondta el a miniszter.

ÁTSZERVEZTÉK A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUMOT

Szalay-Bobrovniczky Kristóf ismertette, hogy a Honvédelmi Minisztérium munkájának átszervezése, a tárca feladatainak beazonosítása és kijelölése véget ért. Hozzátette, a folyamat lezárását jelenti, hogy Novák Katalin köztársasági elnök 2022. november 15-i hatállyal felmentette tisztségéből Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát, és az általa vezetett területet is átszervezik a jövőben. 

A MAGYAR EMBEREKET CSAK JÓL KIKÉPZETT HADERŐVEL LEHET MEGVÉDENI

“A Honvédelmi Minisztérium köszönettel tartozik Maróth Gáspárnak, aki kormánybiztosként, majd államtitkárként elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt években a Honvédelmi és haderőfejlesztési program megteremtéséért” – tette hozzá a miniszter.  Közölte: a feladatkörök átalakítása és a minisztérium munkájának racionalizálásában a Maróth Gáspár által felügyelt terület a tárcán belül Gion Gábor stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkárhoz kerül. A miniszter elmondta azt is, hogy Magyarországot és a magyar embereket csak jól felszerelt és jól kiképzett haderővel, valamint erős védelmi ipari háttérrel lehet megvédeni. A védelemipar egyúttal a magyar gazdaság újabb hengereként járul hozzá hazánk fejlődéséhez is – húzta alá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb