Közélet

Belga miniszter: orosz rakétadarabok és ukrán elfogórakéta csapódott be Lengyelországban

A rendelkezésre álló információk alapján orosz rakéták darabjait és egy ukrán elfogó rakéta maradványait találták meg Lengyelországban – közölte a belga védelmi miniszter szerdán. Ludivine Dedonder Twitter-üzenetében azt írta, az értesülések alapján úgy tűnik, hogy a lengyelországi becsapódás az ukrán légvédelem tevékenységnek következménye.

Kedd este rakéta csapódott be Lengyelország területére, az ukrán határ közelében lévő Przewodównál. Ennek következtében két ember meghalt, és a támadás után több ország kormánya (köztük Magyarországé is) rendkívüli védelmi ülést hívott össze. Az ügyben éjjel is zajlottak az események, a legfontosabb fejlemény talán az volt, hogy Lengyelország összehívta a NATO-t a történtek miatt.

OROSZ ÉS UKRÁN RAKÉTAMARADVÁNYOKAT IS TALÁLTAK A HELYSZÍNEN

Ludivine Dedonder, Belgium védelmi minisztere azt írta nemrég a Twitteren, hogy az eddigi vizsgálati adatok szerint az ukrán légvédelmi rakéta mellett más, orosz cirkálórakétákból származó maradványokat is találtak a helyszínen. Hozzátette: a szakértői vizsgálatok még zajlanak az ügyben. A belga védelmi miniszter nyilatkozata azért is érdekes, mert ő már nem is egy, hanem több orosz támadórakétáról írt – azon az ukrán légvédelmi rakétán felül, amelyről eddig is tudtunk. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ai ดูดวง
'Fel a tetejéhez' gomb