Mindenmás

Lassan végeznek a külső sávok felújításával a Budapesti körúton, a hétvégén megváltozik a forgalmi rend

Október 24-én kezdődött meg a Budapesti körút felújításának harmadik üteme Szegeden, a 71 millió forintos beruházás a József Attila sugárút és az Űrhajós utca közötti szakaszt érinti. Akkor a külső sávokat kezdték el felmarni, majd aszfaltozni, ami a hétvégéig befejeződik. Mint kiderült, a következő lépésben a belső sávokat zárják le – közölte a városvezetés.

Amennyiben az időjárás kegyes lesz, úgy a hétvégére elkészülnek a külső sáv aszfaltozásával a Budapesti körúton, a József Attila sugárút és az Űrhajós utca közötti szakaszon. A következő lépésben a belső sávot zárják le, itt is elkezdik felmarni a régi aszfaltot. A munkálatok miatt a hétvégén megváltozik a forgalmi rend is, az autósokat ezúttal a külső sávra terelik majd. Ezekre a változásokra készülhetnek a közlekedők:

  • útszűkület mellett halad majd továbbra is a forgalom,
  • a Budapesti körútról nem lehet majd balra fordulni, a József Attila sugárútra,
  • a József Attila sugárútról továbbra sem lehet majd a Budapesti körútra lekanyarodni,
  • a Budapesti körútról továbbra is le lehet fordulni a Hajnal utcába, illetve a Csillag tér felé is,
  • az Űrhajós utcában visszaáll az eredeti, egyirányú közlekedés, ahonnan átmenetileg csak jobbra lehet kikanyarodni a körútra,
  • a Budapesti körútról jobbra lehet lefordulni a 47-es útra.

A munkálatok várhatóan november végéig, illetve az időjárás függvényében december elejéig fognak tartani. A Budapesti körút felújítása még 2020-ban kezdődött, akkor a Csillag tértől a Víztorony térig dolgoztak, majd a 2021-es folytatásban az Űrhajós utcáig jutottak. A harmadik ütem 71 millió forintból valósul meg, a kivitelező a Colas Zrt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb