Mindenmás

Napi pakk: 10 fok, felhős idő, sztrájk a tanárokért és lila lufis séta is vár ma Rád Szegeden, a Koraszülöttek Világnapján

Hihetetlen, de már be is robogott a csütörtök Szegedre. Az eső is elállt, és várhatóan ma már nem is tér vissza, cserébe kapunk egy kis felhős időjárást. Telis-tele vagyunk eseményekkel, hiszen ma van a Koraszülöttek Világnapja, így lila köntöst ölt magára a Dóm és lesz lufis felvonulás is Szegeden. Sőt, a tanárok is sztrájkolnak, lámpás felvonulást tartanak. Hozzuk a legfontosabb napindító híreket, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, VILÁGNAPOK

Nagyon boldog névnapot Nektek:

Hortenzia, Gergő, Brunhilda, Ében, Ede, Gergely, Gertrúd, György, Hilda, Ildikó, Viki és Viktória!

Ma van a Koraszülöttek Világnapja. Ezen a napon a koraszülöttek életéért vívott küzdelemre hívják fel a figyelmet, és azt a hitet is szeretnék erősíteni, hogy ma már a koraszülöttekből is lehetnek egészséges felnőttek. A napot 2008-ban az Európai Alapítvány az Újszülöttek Gondozásáért (EFCNI) valamint az európai szülői partnerszervezetek kezdeményezték, majd 2011-ben lett hivatalos világnap. Szegeden ilyenkor lilába öltözik a Dóm, illetve lufis felvonulás is lesz.

Mindezek mellett ma van:

  • a filozófia napja,
  • Budapest napja,
  • és a füstmentes nap, avagy a dohányzásról való leszokás napja.

FELHŐS, DE CSAPADÉKMENTES IDŐJÁRÁSUNK LESZ SZEGEDEN

Csütörtökön túlnyomóan felhős lesz az ég felettünk, de délután már többfelé felszakadozhat a felhőzet, és kisüthet a nap is hosszabb-rövidebb időre. Mérsékelt, de olykor élénk lesz a nyugati, északnyugati szél. Hajnalban 7 fokot mérhetünk, a délutáni órákban pedig 10-13 fok lesz Szegeden.

MA IS SZTRÁJKOLNAK A PEDAGÓGUSOK

Lámpás felvonulást tartanak ma Szegeden, a STEP – Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja november 17-én délután több helyszínre várja a sztrájkolókat, majd közösen vonulnak a Klauzál térre. A meghirdetett eseményben azt írják, hogy most ismét hangot adnak az oktatásért való aggodalmuknak a pedagógusok, és számos vidéki várossal egyetemben tartanak demonstrációt a városunkban.

MA JÁTSZIK MAGYARORSZÁG LUXEMBURG ELLEN

Izgalmas focimérkőzést is láthatunk ma, ugyanis Luxemburg Magyarországgal néz szembe. A felkészülési mérkőzést a Bárka és a Vár Söröző is közvetíteni fogja este 20:00-kor, így várnak mindenkit egy közös meccsnézésre a Belvárosba.

MÁTÓL CSAK DÉLUTÁN 4-TŐL LEHET MOZIZNI

A gazdasági válság ismét nehéz helyzetbe hozta a mozikat is, amik éppen a járványidőszak után próbálnak újra talpra állni, és sajnos egyes létesítményeket be is kell zárni. Az ország legnagyobb mozihálózataként, a Szegeden is működő Cinema City is érintett a problémában, ezért az a döntés született, hogy november 17-től kezdve a budapesti mozijaik csak délután 3-tól, a vidékiek, így a szegedi is csak délután 4-től lesznek nyitva hétköznaponként.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb