Mindenmás

Péntektől olcsóbban tankolhatnak azok, akik piaci áron kénytelenek venni az üzemanyagot Szegeden

Jó hírt kapnak azok, akik piaci áron kénytelenek tankolni Szegeden, ugyanis péntektől tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak – számolt be a legfrissebb hírekről a holtankoljak.hu.

Mint írják, a benzin és a gázolaj esetében is bruttó 10-10 forint lehet literenként a csökkenés mértéke, mivel ennyivel változik a hét második felében az üzemanyagok beszerzési ára. Így a 480 forintos hatósági árak mellett az alábbi piaci árakon tankolhatunk:

  • 95-ös benzin: 667 forint literenként,
  • gázolaj: 732 forint literenként.

MÁR EGY ÉVE VELÜNK VAN A BENZINÁRSTOP

Tavaly november 15-én lépett életbe a hatósági ár az üzemanyagoknál, azóta 480 forintba kerül a benzin és a gázolaj literje. Bár azóta valamelyest módosult a szabályozás – például nyár óta csak magyar autósoknak jár a kedvezmény, már céges kocsikba sem lehet olcsóbb üzemanyagot tankolni –, illetve a legtöbb helyen naponta csak egyszer, valamint bizonyos mennyiségben lehet csak feltölteni a kocsit. Ez jelentős segítség az autósoknak, a kisebb benzinkutak viszont egyre nehezebben bírják. Összehasonlításul érdekes tény, hogy egy esztendeje, azaz az ársapka bevezetése előtti napokban egy liter benzin átlagosan 506, a gázolaj pedig 512 forintba került. Azóta egyik termék ellenértéke sem közelítette meg a hatósági árat. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb