Mindenmás

Újabb korlátozást vezetett be a Mol: egyszerre maximum száz litert lehet tankolni a gyorstöltőről

Tovább korlátozza a Mol a lakossági üzemanyagfogyasztást: a Vezess.hu úgy tudja, hogy az olajtársaság november 18-a péntektől az összes magyarországi állomásán tilos lesz száz liternél többet tankolni tranzakciónként a gyorstöltő oszlopokról.

Ezek a korlátozások csak a Mol kútjaira vonatkoznak, más hálózatok ennél alacsonyabb korlátozást is bevezethetnek – tették hozzá. A Mol korábban is vezetett már be korlátozást az üzemanyagra: június óta a normál kútoszlopokon egyszerre maximum ötven litert lehet tankolni. A Mol a mostani korlátozást ugyanazzal indokolta, mint a júniusit: azt mondták, az ellátásbiztonság érdekében döntöttek így, hogy minden fogyasztónak maradjon üzemanyag.

NEM SZÁLLÍTANAK ÜZEMANYAGOT A JÖVŐ HÉTTŐL EGYES BENZINKUTAKNAK

Az olajtársaság csütörtökön vezetett be egy másik korlátozást is: nem szállítanak semmilyen üzemanyagot jövő héttől azoknak a kis benzinkutaknak, amikkel 2022 tavaszán, a benzinárstop bevezetése után kötöttek szerződést. A Mol állítja: a korlátozás átmeneti, azonban azt nem közölték, meddig tart ez az átmeneti időszak. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint a Mol döntése azt jelenti, hogy Magyarországon beszakadt a biztonságos üzemanyagellátás. Egri hozzátette: a magyar kőolajtartalék 34 napra elegendő, az üzemanyagtartalék pedig harminc napra, vagyis a törvényben előírt kilencven napnál rövidebb időre biztosított csak az ellátás.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: esr wheels
'Fel a tetejéhez' gomb