Mindenmás

A rendőrökre lőnek, és katonai szintű akciókat hajtanak végre az embercsempészek a szerb-magyar határon

A szerb határon tevékenykedő géppisztollyal felfegyverzett embercsempész bandák katonai szintű akciókat hajtanak végre, már a magyar rendőrökre is lőnek – erről beszéltek a Duna tévécsatornán látható Kékfény hétfő esti műsorában, írja az MTI.

Boross Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda főosztályvezetője a műsorban elmondta: a rendőrök már legalább 8 egymással konkuráló bűnszervezetet azonosítottak, egyes bandáknak 80-100 lőfegyvere és akár 200 tagja is lehet. Gyakran lopott katonai vagy rendőr egyenruhákkal próbálják megtéveszteni a határvadászokat.

MINDEN AKCIÓT GONDOSAN MEGTERVEZNEK

Az is kiderült, hogy az M5-ös autópályán egy hete történt lövöldözés miatt letartóztatott bandatag azt vallotta: a főnökeik parancsa az volt, hogy lőjenek a rendőrökre. A szakember arról is beszélt: egyre erőszakosabbak az elkövetők, egyre több a fegyverük, minden akciót gondosan megterveznek, saját felderítőik vannak, a legmodernebb katonai eszközökkel szerelik fel magukat, éjjellátó készüléket is használnak.

MÉG CSALÁDI KEDVEZMÉNY IS VAN

Az embercsempészek a közösségi oldalakon, névvel, telefonszámmal hirdetik magukat. Egyesek családi kedvezményt is ajánlanak, a 15 év alatti gyermekekért nem kell fizetni, csak a felnőttekért. Damaszkuszból Németországig egy út ára 8 és 15 ezer euró között változik, a magyarországi szakaszért átlagosan 3 ezer euró kérnek az embercsempészek. Egy nap alatt akár 10-20 ezer eurót is keresnek az embercsempészettel – tette hozzá Boross Zoltán.

EDDIG TÖBB MINT 250 EZER ILLEGÁLIS MIGRÁNSSAL SZEMBEN INTÉZKEDTEK

Az idén eddig több mint 250 ezer illegális migránssal szemben intézkedtünk és ezzel még nincs vége – számolt be róla a rendőrség. Mint közleményükben írták, a migrációs mutató meglódult, az adatok több mint dupláját mutatják a tavalyinak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb