Közélet

Összesen 110 millió forintnyi jutalmat kaptak a tankerületi vezetők tavaly – Szegeden 2,4, Vásárhelyen 1,5 milliót

Miután az elmúlt napokban több részletet is közölt, kedden a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta az összes tankerületi vezető jutalmát Tóth Endre momentumos politikus. A Momentum parlamenti képviselője és oktatáspolitikusa 10 hónapos jogi huzavona után szerezte meg a tankerületi igazgatók tavaly év végi jutalmainak összegét. Mint kiderült, Szegeden 2,4, míg Vásárhelyen kicsit több mint 1,5 milliós jutalmat kaptak a vezetők.

Ígéretéhez híven Tóth Endre politikus november 22-én kedden, az összes tankerületi vezető 2021 év végi jutalmát nyilvánosságra hozta. Az összes tankerületi igazgató motivációs elismerésének összege összesen 110 millió forintra rúg – szúrta ki a Telex.

A PEDAGÓGUSOK SEMMIT SEM KAPTAK

Mint a politikus írja, „a közoktatás bürokratikus fenntartói szervezetének vezetői úgy kaptak 1 és 2,5 millió forint közötti motivációs elismerést, hogy a tankerületükben dolgozó pedagógusok semmiféle év végi jutalmat nem kaptak”. A Klebelsberg Központ (KK) szerint „a motivációs juttatásoknak semmi köze nincs a pedagógusok béréhez, hiszen egyik esetben kormánytisztviselői, másikban pedig közalkalmazotti státuszról van szó, melyekre külön szabályozás és külön bérkeret vonatkozik.”

A teljes lista a képviselő Facebook-bejegyzésében olvasható, ebből látszik, hogy a szegedi tankerület vezetője 2 440 000 forintot, míg a hódmezővásárhelyi 1 530 000 forintos motivációs juttatást kapott.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb