Közélet

Gyurta Dániel nagyköveti rangot kapott Novák Katalintól

Novák Katalin köztársasági elnök rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszónak Szijjártó Péter külügyminiszter javaslatára – derül ki a kedd este megjelent Magyar Közlönyből.

„Az Alaptörvény 9.  cikk (4)  bekezdés j)  pontja, valamint a külképviseletekről és a tartós külszolgálatról szóló 2016. évi LXXIII. törvény 13. § (1) bekezdése alapján – a külgazdasági és külügyminiszter javaslatára – Gyurta Dániel részére rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozok” – olvasható a kedd este megjelent, Novák Katalin köztársasági elnök által jegyzett határozatban.

BÁN JANKA IS MINISZTERI RANGOT KAPOTT

Szijjártó Péter javaslatára Bán Janka részére is rendkívüli követ és meghatalmazott miniszteri rangot adományozott Novák Katalin. Bán Janka eddig a külügyminisztérium Biztonságpolitikai és Non-proliferációs Főosztályának, a magyar MB-elnökségért felelős koordinatív szerv vezetője volt.

2019-BEN LETT MINISZTERI FŐTANÁCSADÓ GYURTA DÁNIEL

2019-ben lett a Külkereskedelmi és Külügyminisztérium miniszteri főtanácsadója Gyurta Dániel. A minisztérium és az egyetem akkor arról állapodott meg, hogy a sportdiplomáciát és a sporttudományt is bevonják a nemzetközi érdekérvényesítésébe. Az eseményen Szijjártó Péter jelentette be, hogy az olimpia bajnok Gyurta Dániel – aki már úszópályafutása alatt is foglalkozott sportdiplomáciával, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságába is beválasztották – főtanácsadói posztot kapott minisztériumában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb