Mindenmás

Napi pakk: esős idő, 8 fok, csökkenő üzemanyagárak és közmeghallgatás Szegeden

Még ezt a napot kell kibírni és egy kis időre végre búcsút inthetünk az esős időjárásnak! Ma még lehetnek záporok, és egy jó nagy adag szelet is kapunk a nyakunkba Szegeden. Izgalmakat is tartogat azért a szerda: közmeghallgatást tartanak a Városházán, és tovább csökkennek az üzemanyagárak a kutakon. Kávé bekészít, hozzuk a legfontosabb reggeli infókat, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Kelemen, Klementina, Dániel, Daniló, és Klementin nevű Szeged365 olvasónak! Születésnaposok is jutottak mára:

  • 87 éve született Törőcsik Mari, háromszoros Kossuth-díjas színésznő, a Nemzet Színésze (Körhinta, Csapd le csacsi!),
  • 43 éve Érdi Tamás zongoraművész,
  • 30 éve pedig Miley Ray Cyrus amerikai énekes- és színésznő, dalszerző (Hannah Montana).

ESŐS, SZELES IDŐNK LESZ MA

Szerdán is csapadékos, esős időjárásunk lesz Szegeden. Sőt, a szél is megérkezik mellé, viszont az előző napokhoz képest ma már enyhébb a reggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 fok körül alakul majd Szegeden.

MÉG MINDIG DOLGOZNAK A BUDAPESTI KÖRÚTON

Első ütemben a külső sávokat javították a Budapesti körút, József Attila sugárút és Űrhajós utca közötti szakaszán, most pedig már a belső sávokon is felmarták az aszfaltot. Ezerrel pörög a munka, emiatt pedig a forgalmi rend is megváltozott a helyszínen. A pontos forgalmi rend változásokról itt olvashatsz:

KÖZMEGHALLGATÁST TARTANAK A VÁROSHÁZÁN

Közmeghallgatást tartanak ma Szegeden. A városházán Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese, valamint Németh Tamás, a FŐMTERV Zrt. híd- és szerkezettervezési irodavezető számol be a déli Tisza-híd tervezéséről és a műszaki előkészítésről. Sőt, a rendkívüli igazgatási szünetről is döntenek, vagyis, várhatóan egy héttel tovább lesz majd zárva a Polgármesteri Hivatal Szegeden.

CSÖKKENEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Mától jelentősen csökken az üzemanyag beszerzési ára Magyarországon. A holtankoljak.hu beszámolója szerint a benzin beszerzési ára bruttó 20 forinttal, a gázolajé pedig 19 forinttal csökken. Ezáltal a piaci átlagárak várhatóan így alakulnak mától kezdve: 

  • 95-ös benzin: 647 Ft/liter,
  • gázolaj: 713 Ft/liter.

SÖRPONG BAJNOKSÁG ÉS MÉRKŐZÉSEK

Tovább zakatol a labdarúgó világbajnokság. Természetesen Szegeden is van arra lehetőség, hogy óriási TV-n, élőben, jó társasággal szurkoljuk végig. A Bárkában, illetve a Vár Sörözőben is készülnek. Utóbbiban este 19.30-tól Sörpong Bajnokságot is szerveznek. A mai repertoár:

  • 11.00-tól Marokkó-Horvátország,
  • 14.00-tól Németország-Japán,
  • 17.00-tól Spanyolország-Costa Rica,
  • 20.00-tól Belgium-Kanada.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb