Közélet

Még este 10 környékén is lövöldöztek Horgoson, két migránsbanda csaphatott össze

A nyílt utcán lövöldöztek a Szegedtől 18 km-re lévő Horgoson, kivonult a katonaság is – írtuk meg a kora esti órákban. Cikkünk megjelenését követően újabb információk érkeztek, a Szabad Magyar Szó beszámolója alapján két migránscsoport csapott össze, a Pannon RTV úgy tudja, hogy nagyjából 20 ember érintett az összetűzésben, az SZMSZ viszont később már arról cikkezett, hogy a rendőrök 50 főt állítottak elő. Olvasói beszámolók szerint még este 10 környékén is ropogtak a fegyverek, ami pedig egészen szürreális, hogy – annak dacára, hogy a határ menti településen ezrével tartózkodnak illegális bevándorlók – nincs állandó rendőrség, a lakók rettegésben töltik mindennapjaikat.

Az eredeti cikkünket itt találod, benne a délutáni történésekkel és két helyi videóval, a késő esti fejleményekről pedig lentebb számolunk be.

MÉG ESTE 10-KOR IS LEHETETT HALLANI, AHOGY ROPOGNAK A FEGYVEREK

A Szabad Magyar Szónak nyilatkozó helyiek arról számoltak be, hogy a falu nagy részén csend volt kilenc óra tájban, mások viszont azt mondták, hogy fél tízkor még folyamatosan érkeztek a rendőrök a településre. Az olvasók arról értesítették a szerkesztőséget, hogy fél tíz tájban folyamatosan hallatszottak a lövések:

egyesek a futballpálya felől, mások a Kamarás erdő, illetve az autópálya felől vélték hallani a fegyverek ropogását. A migránsok főként a Bartók Béla utcában, a kishatár felé vezető úton tartózkodnak – írta este 10 környékén az SZMSZ.

A Horgos – a mi falunk nevű Facebook csoportba még este 10 magasságában is érkeztek a beszámolók, amelyek lövöldöző migránsokról és felfegyverzett rendőrökről szóltak.

RETTEGNEK A HELYIEK, A TELEPÜLÉSEN NINCS ÁLLANDÓ RENDŐRSÉG

Horgoson egy hete tartottak falugyűlést, ahol az elkeseredett polgárok többször is szóvá tették, hogy a határmenti faluban ezrével tartózkodnak migránsok, virágzik a bűnözés, ennek ellenére a településen nincs rendőr – tudósított róla az SZMSZ. A falubeliektől úgy tudják, hogy a lakossági fórumot követő két napban két rendőr járőrözött a település központjában, ám utána már nem látták őket, és minden visszatért a “régi” kerékvágásba.

Mint a portál beszámolója írja,

a helyi polgárok félnek, elegük van, azt mondják, olyan érzésük van, mintha egy második hadsereg alakult volna a faluban, mintha már átvennék, elfoglalnák a szülőhelyüket. Rettegnek és mérgesek a helyiek, amiért senki sem veszi őket komolyan.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb