Mindenmás

Napi pakk: 11 fok, délutáni napsütés, majd felgyúló ünnepi fények – ma kezdődik a Szegedi Karácsonyi Hetek

Befutott a hét utolsó munkanapja, és lassan eljön az a pillanat is, amikor fényárba öltözik Szeged, hiszen ma kezdődik a Szegedi Karácsonyi Hetek! Előtte még kapunk egy kis ködös reggelt, majd egy kis napos délutánt, végül pedig bábos felvonulással, tűzzsonglőrökkel és zenés adventi programokkal indulhat az ünnepi kavalkád Szegeden. Mutatjuk a nap legfontosabb reggeli infóit, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK, EMLÉKNAPOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden: Katalin, Alen, Emma, Erzsébet, Karina, Kata, Katinka, Kitti, Liza és Mózes nevű Szeged365 olvasónak! Hoztunk pár érdekes évfordulót is mára, hiszen:

  • most van a magyar labdarúgás napja, a londoni 6:3 emlékére. Az “Aranycsapat” 1953. november 25-én a londoni Wembley stadionban 6:3 arányban legyőzte a hazai pályán akkor már 90 éve veretlen angol válogatottat. A sporttörténeti győzelem emlékére a Magyar Labdarúgó Szövetség 1993-ban november 25-ét nemzeti emléknappá nyilvánította.
  • 51 éve ezen a napon született Christina Applegate amerikai színésznő (Rém rendes család – Kelly),
  • 62 éve pedig Amy Grant popénekesnő.

DÉLUTÁNI NAPSÜTÉS JÖN SZEGEDRE

Pénteken a reggeli pára-, és ködfoltok feloszlását követően többfelé süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Számottevő csapadék nem valószínű és veszít erejéből a szél is. Hajnalban 2, délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk Szegeden.

BÁBOS FELVONULÁSSAL, FELGYÚLÓ FÉNYEKKEL INDUL A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Változatos adventi programokkal várják a látogatókat mától egy hónapon át Szegeden. Ma ugyanis végre elindul a Szegedi Karácsonyi Hetek. Lesz tűzzsonglőr-show, zenés adventi programok, szalmalabirintus, óriáskerekezés és nem maradhat el a Kövér Béla Bábszínház művészeinek óriás bábos felvonulása sem. Mutatjuk, milyen programok várnak rád az ünnepi várakozás időszakában:

MA IS CSÖKKENNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Pénteken tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak, a benzin esetében a változás mértéke bruttó 9 forint lehet, a gázolajnál 8 forinttal kerül majd kevesebbe a beszerzési ár. Mától az alábbi piaci átlagárakkal találkozhatunk a kutakon: 

  • 95-ös benzin: 638 Ft/liter
  • gázolaj: 705 Ft/liter.

FOLYTATÓDIK A LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG

Természetesen ma sem maradunk izgalmas mérkőzések nélkül, hiszen folytatódik a labdarúgó-világbajnokság. A Bárkában és a Vár Sörözőben is készülnek, élőben közvetítik a meccseket. A focin kívül a Bárkában még Friday Night is lesz, este 21.00-kor Dj Tymo várja a szegedieket. Ami a mérkőzéseket illeti, a következőképpen alakul a menet:

  • 11.00 – Wales-Irán,
  • 14.00 – Katar-Szenegál,
  • 17.00 – Hollandia-Ecuador,
  • 20.00 – Anglia-Egyesült Államok.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb