Kikapcs

Óriási büszkeség: Szeged lett az Év Turisztikai Települése 2022 verseny második helyezettje, Mórahalom két díjat is behúzott

Szeged az ország legszebb, egyben legszeretnivalóbb városa – tartjuk így legalább 160 ezren, a fenti állításban pedig ezúttal az idén tízéves Év Szállása és Turizmus Kiválóságai Gála zsűrije is osztozott. A rangos díjátadó három büszke pillanatot is okozott a környéken élőknek:

  • a Napfény Városa lett az Év Turisztikai Települése 2022 második helyezettje,
  • de a szomszédos Mórahalom is büszke lehet, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőt választották az Év Turisztikai Attrakciójának,
  • az Év Szállása 2022 fődíjat pedig a Colosseum Hotel Mórahalom hozta el.

„A magyar szálláshelyeknek és az egész turizmus iparágnak hatalmas nehézségekkel kellett szembenéznie és megküzdenie – mondta a csütörtöki gálán Kelemen Lili, a projekt sajtószóvivője, majd hozzátette, az ő munkájuk és kitartásuk a díjakon túl kiemelt figyelmet érdemel, hiszen tevékenységük a szektor túlélését jelenti.

A MÓRAHALMI COLOSSEUM LETT AZ ÉV SZÁLLÁSA, A SZENT ERZSÉBET GYÓGYFÜRDŐ LETT AZ ÉV TURISZTIKAI ATTRAKCIÓJA

Az Év Szállása 2022 fődíjat a Colosseum Hotel Mórahalom ****+superior nyerte el. „Az alföldi fürdőváros ékköveként sajátos építészeti megoldásával és eleganciájával olyan magas színvonalú szolgáltatásokat biztosít, amely sokak példája lehet” – mondta a sajtószóvivő, mint magyarázta, ezt bizonyítja a szálloda töretlenül magas vendégelégedettsége is.

Az Év Turisztikai Attrakciója a vendégértékelések alapján a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, míg a zsűri értékelése szerint a Magyar Zene Háza.

CSAKIS DEBRECEN VAN ELŐTTÜNK

Magyarország kincsei közül a dobogó első fokán Debrecen végzett, Szeged a második és Zalakaros a harmadik a zsűri rangsorában. A Turizmus Szakma Példaképe – ifj. Papp Imre-emlékdíjjal Ritter Judit, a Hotel Szárcsa Székesfehérvár*** ügyvezető igazgatójának munkásságát ismerték el.

„Fontos számunkra, hogy a szálláshelyek, attrakciók és települések mellett a szakmát megtestesítő szakemberek munkásságára is felhívjuk a figyelmet. Ezzel az elismeréssel ennek a szándéknak teszünk eleget, ugyanis évről-évre olyan újító, ötleteivel iránymutató szakmabelit díjazunk, aki kiemelkedő belföldi turisztikai terméket hozott létre” – idézte a Turizmus Online Kelemen Lili szavait.

Díjazott kategóriák:

Év Szállása 2022 fődíj – összesített eredmények alapján: Colosseum Hotel Mórahalom ****+superior

 Az elmúlt 10 év Év Szállása – a Szallas.hu foglalóinak szavazatai alapján:

1.       Hotel Kapitány Wellness Sümeg****+superior

2.       Hotel Ózon & Luxury Villas Mátraháza ****superior

3.       Hotel Európa Fit Hévíz****superior

Év Turisztikai Attrakciója 2022 – vendégértékelések alapján:

1.       Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

2.       Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

3.       Hungarospa Hajdúszoboszló

Év Turisztikai Attrakciója 2022 – szakmai zsűri döntése alapján:             

1.       Magyar Zene Háza

2.       Bükki csillagda

3.       Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Szentendrei Skanzen)

 
Év Turisztikai Települése 2022 – szakmai zsűri döntése alapján:                

1.       Debrecen

2.       Szeged

3.       Zalakaros

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: youtube niches
'Fel a tetejéhez' gomb