Közélet

Vetélytársa akadt Trumpnak: Kanye West hivatalosan is bejelentette, hogy ismét elindul az amerikai elnökválasztáson


Bár korábban többször beszélt már róla, úgy tűnik, Kanye West hivatalosan is bejelentette, hogy 2024-ben indul az elnökségért. A sztár, aki jogilag Ye-re változtatta a nevét, egy videót tett közzé a közösségi médiában a kampánylogójáról #Ye24 hashtaggel – írja a BBC.

Egyúttal azt is elmondta, hogy felkérte Donald Trumpot, hogy induljon vele jelölttársaként, de a volt elnököt ezzel felzaklatta. Trump – mint mondta – gyakorlatilag kiabált vele, és közölte, hogy veszíteni fog. West 2020-ban is indult az elnökválasztáson, de mindössze 70 ezer szavazatot gyűjtött.

SOKAT BÍRÁLTÁK AZ UTÓBBI IDŐBEN WESTET

Az utóbbi időben egyébként Westet több provokatív megnyilvánulása miatt bírálták. A párizsi divathéten White Lives Matter feliratú pólóban jelent meg, holott ezt a kifejezést a fehér felsőbbrendűség hívei használják a színes bőrűek egyenjogúságát hirdető Black Lives Matter mozgalomra válaszolva. Később antiszemita megjegyzései és utalásai miatt került kritikák kereszttüzébe, s nemcsak ügynöksége vált meg tőle, hanem több nagy divatmárka is közölte, hogy többé nem dolgoznak vele. A sztár saját bevallása szerint egy nap alatt kétmilliárd dollárt veszített. A Rolling Stone magazin pedig a napokban írta meg, hogy az Adidas, ahol a rapper Yeezy márkájú cipőit gyártják, vizsgálatot indított, mert az alkalmazottak panaszt tettek “mérgező munkakörülmények miatt”.

TRUMP A MÚLT HÉTEN JELENTETTE BE, HOGY INDUL A VÁLASZTÁSON

Donald Trump helyi idő szerint múlt kedd este Floridában bejelentette, hogy 2024-ben újra indul az Egyesült Államok elnöki tisztségéért. “Amerika visszatérése most kezdődik” – ígérte a republikánus politikus.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Recommended Reading
'Fel a tetejéhez' gomb