Sport

Szegedi büszkeség: Mocsári Bence a 11. helyen végzett Abu Dhabiban a Triatlon Világbajnokságon

“Örülök ennek az eredménynek, őszintén nem hittem, hogy ennyit ki tudok hozni magamból, ilyen rövid felkészüléssel a hátam mögött” – kezdte élménybeszámolóját közösségi oldalán a makói születésű Mocsári Bence, a Titán Triatlon Club versenyzője, többszörös magyar bajnok paraúszó és paratriatlonista, aki a 11. helyen végzett Abu Dhabiban a november 24-26 között megrendezett Triatlon Világbajnokságon.

BENCE JÓL KAPTA EL A RAJTOT AZ ELSŐ SZÁMBAN, AZ ÚSZÁSBAN

Mint írta, jól kapta el a rajtot az első számon, az úszáson. “Célirányosan belőttem az első bóját, amit meg kellett kerülnünk, majd, ahogyan egyedül úszok látom, hogy az ellenfeleim kicsit balra vannak tőlem és mivel vagyunk páran, akik egy tempót tudunk úszni, gondoltam összezárok velük. Hiszen könnyebb bolyban úszni, mint egyedül. Ez jó gondolat volt, de az első bójánál, azért kaptam egy kis csihi-puhit” – idézte fel a rajtot Mocsári Bence. Mint írta, ez kicsit kizökkentette, de gyorsan összeszedte magát és visszaúszott. “Nagyon élveztem az úszást és az időeredmény is jó lett!” – fogalmazott a paratriatlonista.

A KERÉKPÁROS PÁLYÁN IS HELYT ÁLLT BENCE

Az úszás után egy gyors depózás következett, majd Bence elindult az 5 körös, technikás kerékpáros pályán. Mint írta, itt már kezdett érződni az erő/állóképesség hiánya, de itt még tisztességesen helyt tudott állni. “Az első körön próbáltam a pulzusomat és a légzésemet csillapítani, sikeresen. Majd elkaptam a tempót és amennyire bírtam nyomtam neki, hiszen tudtam, hogy a futásra már nem sok erőm marad. Az átlag sebességem más versenyekhez képest lassabb volt, viszont ugyanannyira élveztem. (Még mindig a kedvenc részem)” – mondta el.

A VÉGÉN JÖTT A GYILKOS FUTÁS

Majd jött a gyilkos futás, ahol beütött az állóképesség hiánya és a meleg. “Frissítettem, ahogyan csak tudtam és figyeltem az instrukciókra, amiket az edzők adtak nekem. Nem életem leggyorsabb 5km-ét produkáltam. Így sajnos ezzel a futással végül csak a 11. helyet tudtam elcsípni” – értékelte a versenyt a sportoló.

Bence elmondta, reálisan nézve a dolgokat, nagyon örül ennek az eredménynek. “Várom már, hogy újra csúcsformába legyek és úgy versenyezzek, az azért mégis csak jobb” – zárta sorait a paratriatlonista.

Forrás: Mocsári Bence – Paratriatlon Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: coolers with wheels
'Fel a tetejéhez' gomb