KözéletNem kategorizált

Az ország egyik ha nem a legszebb terén Dr. Botka László polgármester és Dr. Kiss-Rigó László püspök közösen gyújtotta meg az első gyertyát

Sokan tudjuk: az adventi koszorún négy gyertya van, három lila és egy rózsaszín. Az első héten egy lila gyertyát gyújtunk meg, majd csak a harmadikon kerül sorra a különleges jelentéssel bíró rózsaszín gyertyára. Ma 17 órakor az első gyertyát Dr. Botka László polgármester és Dr. Kiss-Rigó László püspök közösen gyújtotta meg a Dóm téren.

Az advent első vasárnapján gyújtott lila gyertya a hit jelképe, Ádámot és Évát szimbolizálja, hiszen nekik jövendölték először a Megváltó eljövetelét.  Advent első vasárnapján a misén is lila miseruhába öltözik a pap.

Emlékeztek rá? Tavaly a szegedi advent első gyertyáját kivételesen nem a Dóm téren gyújtottuk meg, a járványhelyzet miatt ugyanis a virtuális térbe költöztették az eseményt. Most viszont az ország egyik ha nem a legszebb terén a gigantikus óriáskerék árnyékában Botka László Szeged város polgármestere az ünnepi beszédében a szegedi civileket éltette. Dr. Kis-Rigó László püspök beszédének középpontjában az egymásiránti szeretet és a segítő szándék állt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb