Szegedi Arcok

Magas a fűtésszámlád? Nyílászárót cserélnél? Segít az SZ-PLAST Rezsikommandó, avagy itt az utolsó alkalom, hogy 50%-ot spórolj a vadonatúj nyílászáróidon!

A fináléban vagyunk az Otthonfelújítási Támogatások ügyében, aki pedig most kap csak észbe, annak nem árt belehúzni: a támogatás már csak 2022. december végéig igényelhető, vagyis legkésőbb eddig kell az igényléshez szükséges dokumentumokat postára adni. Rengeteg kérdés fut be hozzánk a témában, melyekre most az SZ-PLAST Ablak szakértőinek segítségével válaszolunk.

Lakásfelújítási lázban ég az ország, tömegek igyekeznek az utolsó pillanatban kihasználni az állami “ingyen” milliókat. Érthető, hiszen év végéig igényelhető az otthonfelújítási támogatás, aminél a költségek felét, akár hárommillió forintot utólag megtéríthet az állam.

AZ IGAZI LAST MINUTE: MÁR CSAK EGY HÓNAPOD VAN, HOGY LECSAPJ AZ 50% TÁMOGATÁSRA

Aki most kap csak észbe, annak nagyon kell sietnie, hiszen a támogatás 2022. december végéig igényelhető, vagyis legkésőbb eddig kell az igényléshez szükséges dokumentumokat postára adni, személyesen leadni valamelyik kormányablakban, de lehetőség van a Magyar Államkincsár által üzemeltetett elektronikus felületen is feltölteni azt.

Egy jó hír, ha Te is az “utolsó pillanatos” vásárlók táborába tartozol: az esetlegesen szükséges hiánypótlás azonban nem számít bele a határidőbe, tehát azt 2023-ban is be lehet nyújtani.

SZŰKÖS A HATÁRIDŐ, EGY HÓNAP ALATT MÉG SZAKEMBERT IS KELL KERESNED

A határidő rendkívül szűkös, ugyanis aki most kezdene hozzá, annak két kihívással is meg kell birkóznia:

  • Egyrészt, szabad kapacitású szakembert szükséges keresnie, és persze a munkálatok elvégzésére is kell számolni valamennyi időt.
  • További nehézséget jelent, hogy a támogatás utófinanszírozás, azaz a Magyar Államkincstár a benyújtott és elfogadott számlák alapján utalja el a megállapított összeget.

Az előbbire a szegedi székhelyű, szegedi szakemberekkel dolgozó, lassan már 30 éves, piacvezető SZ-PLAST Ablak lehet a megoldás, akik szegedi gyárukban, teljesen egyedi igényeket is ki tudnak szolgálni. A másik problémára is van egy tippünk: akinek az anyagi helyzete nem teszi lehetővé a felújítási összeg előfinanszírozását, annak az államilag támogatott otthonfelújítási jelzáloghitel nyújthat segítséget, amelynek a kamata fix 3 százalék, a támogatási összeg pedig automatikusan csökkenti a tartozást.

Nyílászárót cserélnél, mielőbb? Új ajtóval-ablakkal csökkentenéd a rezsiszámlád? Nem tudod, hogyan fogj neki a támogatás lehívásához? Itt a segítség:

SZ-PLAST Ablak™ – a mi ablakunk!

Online info: www.sz-plastablak.hu

Bemutatótermünk: Szeged, Külterület 4.

Info vonal: +36 (62) 549-329

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb