Mindenmás

Sűrű volt a hétvége: Makón állították elő migránsok egy csoportját, Ásotthalom közelében pedig magyar embercsempészt fogtak el a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök november 26-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 459 határsértőt tartóztattak fel, és 119 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. A legtöbb illegális bevándorlóval szemben Csongrád-Csanád megyében kellett intézkedni. Még Makó városáig is eljutottak a migránsok, egy csapatukat ott tartóztatták fel a rendőrök. – tudta meg a Promenad24.

20 ESETBEN, ÖSSZESEN 375 HATÁRSÉRTŐT TARTÓZTATTAK FEL A RENDŐRÖK

Megyénkben a járőrök szombaton 20 esetben összesen 375 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Deszk, Makó, Mórahalom, Szatymaz, Szeged és Szeged-Szőreg közigazgatási területén. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, marokkói, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

MAGYAR EMBERCSEMPÉSZ BUKOTT LE ÁSOTTHALOMNÁL

Kiemelték, Ásotthalom közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton november 26-án, szombaton 8 óra 35 perckor a rendőrök egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy 43 éves magyar állampolgár vezetett. A sofőrön kívül a járműben 9, magukat indiai állampolgárságúnak valló illegális migráns tartózkodott. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult – írta meg a Promenad24.

Forrás: promenad24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb