Mindenmás

Napi pakk: felhős, borongós időben gyújtják meg Szeged adventi koszorúján ma az első gyertyát

Eseménydús vasárnap elé nézünk Szegeden, hiszen elindult a Szegedi Karácsonyi Hetek, mely többek között forralt borokkal, kürtőskaláccsal és óriáskerékkel várja az ünnepre hangolódó látogatókat. Ma van Advent első vasárnapja, így délután Botka László polgármester és Kiss Rigó László megyéspüspök együtt meggyújtják az óriás adventi koszorú első gyertyáját a Dóm téren. Folytatódik a labdarúgó – világbajnokság is, ma újabb négy mérkőzésen szurkolhatunk. Kávé bekészít, hozzuk a legfontosabb reggeli infókat, itt a Szeged365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Virgil, Jakab, Amina, Jakus és Jákob nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Advent első vasárnapja.
  • Ma van a Véradók Napja.
  • 208 éve született Gábor Áron, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc ágyúöntője és tüzértisztje.
  • 127 éve alapították a Nobel-díjat.
  • 101 éve született Pilinszky János, Kossuth-díjas, József Attila-díjas költő.
  • 112 éve született Rubik Ernő, Kossuth díjas gépészmérnök, repülőgép-tervező. A Rubik-kockát feltaláló ifj. Rubik Ernő édesapja. 
  • 91 éve mutatták be a Székely István rendezte Hyppolit, a lakájt, az egyik legsikeresebb magyar filmvígjátékot.

BORÚS, KÖDÖS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Vasárnap is marad a ködös, borús időjárás Szegeden, tudtuk meg az Időkép előrejelzéséből. Mint írták, hajnalban 1 – 4 fok között alakul a hőmérséklet, délután pedig 3-6 fokot mérhetünk.

ELINDULT A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Változatos adventi programokkal várják a látogatókat péntektől egy hónapon át Szegeden, vagyis: végre elindult a Szegedi Karácsonyi Hetek. A programsorozat fő helyszíne idén is a Dóm tér lesz, ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok más finomsággal várják a látogatókat. 

FELPATTANHATSZ AZ ÓRIÁSKERÉKRE IS

Az idei év újdonsága a Dómmal szemben felállított óriáskerék, melyből csodálatos kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó belvárosra. A november eleje óta üzemelő óriáskerék 50 méter magasra viszi az érdeklődőket, akik szélvédett, zárt kabinokból gyönyörködhetnek a belvárosi panorámában.

MA MEGGYÚJTJÁK AZ ELSŐ ADVENTI GYERTYÁT

A Fogadalmi templommal szemben állították föl a város nyolc méter átmérőjű adventi koszorúját, amely elkészítéséhez 100-150 kéve fenyőgallyat és 40 négyzetméter dróthálót használnak fel. Az első adventi gyertyát november 27-én délután 5 órakor Botka László polgármester és Kiss Rigó László megyéspüspök együtt gyújtják meg.

FOLYTATÓDIK A LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG

Természetesen ezen a hétvégén sem maradunk izgalmas mérkőzések nélkül, hiszen folytatódik a labdarúgó-világbajnokság. A Bárkában, a Roosevelt téren és a Vár Sörözőben, a Deák Ferenc utcában is készülnek, élőben közvetítik a meccseket. Ami a mérkőzéseket illeti, a következőképpen alakul a menet ma:

  • 11.00 – Japán-Costa Rica,
  • 14.00 – Belgium-Marokkó,
  • 17.00 – Horvátország-Kanada,
  • 20.00 – Spanyolország-Németország.

Fotó: nemzetisport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb