Közélet

Belengette a kormány: januártól vége a benzinárstopnak?

A benzinárstop a jelenlegi szabályozás szerint csak év végéig érvényes, ráadásul már nem csak a kisebb kutakon vannak ellátási problémák, hanem a nagyobbaknál is sokszor korlátozzák a hatósági áras vásárlást. Az ATV Híradó megkereste a kormányt a benzinárstop jövőjével kapcsolatban, és azt a választ kapta, hogy január elsejétől csak bizonyos feltételekkel tudják fenntartani a benzinárstopot. 

A kis kutaknak ezen a héten sem jut benzin, közben a nagyobb láncok is korlátozásokat vezetnek be, sok szegedi helyszínen pedig már a múlt héten is nehézségek adódtak, a dolog pikantériája, hogy a legtöbb Szeged365 olvasói beszámolót pont a MOL által üzemeltetett töltőállomásokról kaptuk.

„Azt gondolom, hogy a kormányzatnak is el kell döntenie, hogy árat szabályozunk vagy üzemanyaggal látjuk el a piacot. Szerintem a korlátozások ma már nagyobb kárt okoznak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban”

– idézte a Pénzcentrum Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkárának szavait.

MEGSZÓLALT A MINISZTERELNÖKSÉG, FELTÉTELEKHEZ KÖTÖTTÉK A BENZINÁRSTOPOT

Az ATV megkeresésére az érstop esetleges hosszabbításával kapcsolatban a Miniszterelnökség úgy reagált, hogy január elsejétől csak akkor tudják fenntartani a benzinárstopot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik. Ez alapján pedig lehet, hogy 2023-ban már nem tankolhatunk hatósági áron, vagy a jelenleginél csak jóval kisebb mennyiségben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb