Kikapcs

Segítség a zene erejével: az Argenteus Hangműhely és az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar közös koncertet ad Józsa Petra gyógyulásáért

Segítség a zene erejével: hétfő este hat órától, a Szent-Györgyi Albert Agórában az Argenteus Hangműhely és az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar közös koncertet ad a ritka genetikai betegséggel küzdő szegedi kislány, Józsa Petra gyógyulásáért.

Az adventi, jótékonysági koncert célja, hogy a család közelebb kerülhessen egy olyan autó megvásárlásához, ami nélkül jelenleg nehezített pályán mozognak a napi logisztika – közlekedés, iskolába járás, családi programok – terén. Az eseményen koncertet ad az Argenteus Hangműhely az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar Vegyeskarának közreműködésével.

KEVESEBB, MINT 30 PETRÁHOZ HASONLÓ ESETET DIAGNOSZTIZÁLTAK A VILÁGON

Petra egy veleszületett, nagyon ritka genetikai betegséggel küzd, mint korábban írtuk, a világon kevesebb, mint 30 ilyen esetet diagnosztizáltak eddig, jelenleg (még) nincs rá kiforrott gyógymód, de a család, a segítőkész szegediek és az orvosok már gőzerővel kutatnak utána. A betegség velejáró tünete, hogy Petra kis végtagjaiból felszívódnak a csontocskák, emiatt a kislány előbb nehezebben járt, majd később elektromos kerekesszéket kellett, hogy kapjon.

A JÓTÉKONYSÁGI KONCERT RÉSZLETEI

  • a helyszín a Szent-Györgyi Albert Agóra lesz,
  • a dátum 2022. november 28., hétfő (18:00),
  • a belépő 1000 Ft, amit a család megsegítésére fordítanak.

A rendezvény további részleteit IDE kattintva találod.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb