Mindenmás

Napi pakk: Hello, december! 6 fokkal és felhőkkel indul az új hónap Szegeden, HBD2U, Woody Allen!

El sem hisszük, de már itt a december! Indul az év egyik legklasszabb hónapja, pikk-pakk és már itt is a karácsony, és a kedvencünk: a szilveszter! De ne szaladjunk még ennyire előre, mutatjuk, mi minden vár rád ma! Felhők biztosan lesznek, és izgalmas meccsek is a labdarúgó-világbajnokságon. Kávét a kézbe, megjött a napi pakkunk!

MAI NÉVNAPOSOK, ÉVFORDULÓK ÉS WOODY ALLEN

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Elza, Arnold, Bianka, Blanka, Ede, Erzsébet, Natália, Natasa és Oszkár nevű Szeged365 olvasónak! Évfordulók és egy születésnapos is jutott a reggeli kávé mellé, hiszen ma van:

  • a Magyar Rádiózás Napja. Az első magyar rádióadás emlékére. 1925 december 1-jén este 8 órakor indult meg avatóünnepséggel, majd hangversennyel a rendszeres rádiós műsorsugárzás,
  • de ma tartják az AIDS elleni világnapot is. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO 1988-ban nyilvánította december 1-jét az AIDS Elleni Világnappá.
  • 87 éve született Woody Allen amerikai filmrendező, színész és író. Az NBC-nél tv-showkat írt, munkatársa volt a “The New Yorker”-nek, a “Life” és a “Playboy” magazinnak. Egyéb díjak mellett 1977-ben Oscar-díjat, 1986-ban Golden Globe Díjat kapott.

A FELHŐKÉ LESZ A FŐSZEREP SZEGEDEN

Csütörtökön felhős, borongós lesz az idő Szegeden, ugyanakkor csapadékra nem kell számítani. Az északkeleti szél keleten, északkeleten helyenként élénk lehet. Hajnalban délkeleten pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -1 fok körül fog alakulni városunkban, majd nappal 6 fokra számíthatunk Szegeden.

FOLYTATÓDIK A LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG

Természetesen ma sem maradunk izgalmas meccsek nélkül, ugyanis folytatódik a labdarúgó-világbajnokság. Szegeden a Bárka és a Vár Söröző is készül, mutatjuk a mai menetet:

  • 16.00 – Horvátország-Belgium,
  • 16.00 – Kanada-Marokkó,
  • 20.00 – Japán-Spanyolország,
  • 20.00 – Costa Rica-Németország.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb