Szegedi Arcok

Száznál is több kitüntetéssel ismeri el a világ – Karikó Katalinról nyílik kiállítás Szegeden

„Karikó Katalin elismerései – a tanulmányi versenyektől a Lasker-díjig” – ezt a címet viseli az a kiállítás, amit Szeged díszpolgárának dokumentumaiból, és a díjátadókon készült sajtó- és műtárgyfotókból állítanak össze városunkban. A tárlatot december 8-án nyitják meg az SZTE Rektori Épületének Dísztermében.

Száznál is több kitüntetéssel ismeri el a világ Prof. Dr. Karikó Katalint, a Covid-19 pandémia megfékezésében kulcsszerepű mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését felfedezéseivel megalapozó kutatót. A Szegedi Tudományegyetem díszdoktora és kutatóprofesszora elismerései közül néhány érdekességet emel ki a december 8-án nyíló kiállítás – írja az egyetem sajtóközleményében. Mint kiemelték, Karikó Katalin itt bemutatott iskolai dokumentumai a tanulmányi versenyeknek a tehetséggondozásban betöltött szerepére irányítják a figyelmet. A legfontosabb kitüntetések díjátadóin készült sajtó- és műtárgyfotók pedig bepillantást engednek a tudomány eddig nem ismert világába.

A tárlatnyitón köszöntőt mond Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, majd az SZTE Klebelsberg Könyvtár online is elérhető Karikó Katalin-gyűjteményét Dr. Nagy Gyula főigazgató mutatja be.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb