GasztroKikapcsVideo365

Szegeden feltalálták a Burgert, ami előre megy, nem hátra


“Piros volt a paradicsom nem sárga, Magyarország előre megy nem hátra” – a kormányzati szlogenből és Mc Hawerék zenei tömegoszlató fegyveréből varázsolt mash up megihlette a közismert Tisza Lajos körúti vendéglátóhely, a Center Café & Bar szakácsait is, akik a szlogen szellemiségében gyártották le vadonatúj burgereiket. Elugrottunk a Srácokhoz,

  • ettünk,
  • ittunk,
  • interjúztunk,
  • kotnyeleskedtünk a konyhában,
  • és rákérdeztünk a szegedi vendéglátás állapotára is.

EGYIK POFON UTÁN A MÁSIK: COVID, MAJD ENERGIAVÁLSÁG

“Az elsődleges szempont az volt, hogy a vendéglátást érintő újabb nehéz helyzetben valamivel előrukkoljunk, ha már azt látjuk, hogy senki sem segít” – magyarázta Spigut Tamás üzletvezető, aki hozzátette, óriási pofont kevert le a szegedi vendéglátásnak a Covid, amelyből ahogy felálltak, már be is futott az energiaválság.

“Megpróbálunk előre menni, nem hátra”

– utalt nevetve az ezerszer hangoztatott politikai szlogenre. A koncepciójuk lényege, hogy ezentúl folyamatos újdonságokkal fog előrukkolni a népszerű pub.

ROBERT DE NIRO A TISZA LAJOS KÖRÚTON DÖNTI BE A SÖRT

Beleharaptunk a cheddar sajtos – marhahúsos – rántott hagymakarikás Taxi Driverbe és eszünkbe jutott Martin Scorsese legendás, 1976-os filmklasszikusa, a főszerepben Robert de Niroval:

úgy éreztük magunkat, mint amikor Travis Bickle vietnámi veterán először pillantja meg az utcán az angyali szépségű Betsy karakterét.

Örök, de legalább is mély nyomot hagyott bennünk. Mint Zombori Szilveszter séftől megtudtuk, a Taxi Driver burger a szakács csapat találmánya, a jalapeno paprika által uralt, de nem rombolóan csípős (sőt) ízvilág pedig egy tisztelgés a street food vonal előtt.

A másik, Blue Cheese névre hallgató “előre, nem hátra menős” újdonság viszont már az üzletvezető Spigut Tamás fejéből pattant ki. A vendéglátós éveken át dolgozott Londonban, ott kapott rá a kék sajt rendkívül intenzív, karakteres ízére, az ihletet is az Angliában töltött időszakból merítette.

A teljes, dupla interjút és a Szeged365 burger-tesztet az alábbi videónkban találod, a Center Cafe & Bar gasztroforradalmát pedig itt:

Szeged, Tisza Lajos krt 61.

(62) 333 839

www.centerbar.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb