Mindenmás

10 percre leugrott a boltba, majdnem kiugrott az erkélyről a 4 éves kislánya – vádat emeltek a vásárhelyi anyuka ellen

Erkélyről lógva kapaszkodott az életéért egy 4 éves kislány Vásárhelyen, akit egyedül hagyott otthon az édesanyja – írtuk meg októberben, az ügy folytatása pedig ma reggel futott be: mint a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség közleményéből kiderült, vádat emeltek kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

Átmászott a korláton egy négyéves kislány, akit édesanyja hagyott egyedül hódmezővásárhelyi otthonában – számoltunk be róla elsőként októberben, amikor a nő ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás. A nyáron történt, ősszel lezárt ügy rendőrségi aktája szerint azt jelentette be egy járókelő, hogy

“egy gyermek egy harmadik emeleti erkély korlátjába kapaszkodva, próbál visszamászni”.

ÚJABB RÉSZLETEK: KIVITTE AZ ERKÉLYRE A KONYHASZÉKET, MAJD ÁTMÁSZOTT AZ ERKÉLY KORLÁTJÁN

A ma reggel megjelent vádirat szerint a nő 2022. június 17-én, a kora esti órákban levitte a szemetet és elment a közeli kisboltba bevásárolni, otthon hagyva a négy éves kislányát.

Az egyedül lévő gyermek

  • a nyitott erkélyajtón keresztül kivitt az erkélyre egy konyhaszéket,
  • majd arra felállt,
  • és az erkély korlátján átmászott,
  • onnan visszamászni azonban már nem tudott.

MAE GHERI AZ AJTÓNAK, MAJD ÉLETMENTÉS: EGY JÁRÓKELŐ HÚZTA VISSZA AZ ÉLETÉÉRT KAPASZKODÓ 4 ÉVES KISLÁNYT

A korlátba kívülről kapaszkodó, hangosan síró gyermekre az utcán sétáló járókelők figyeltek fel – írja az ügyészség. Egyikük felszaladt a lakáshoz, és annak zárt bejárati ajtaját berúgva visszahúzta a kislányt az erkélyre.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, a bűnösség kérdésében a járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb