Szegedi Arcok

Hetven éve végzett virológust köszöntöttek az SZTE-n – rubin, vas, gyémánt és arany diplomákat osztottak ki az egyetemen

Rubin, vas, gyémánt és arany diplomákat osztottak ki az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Jubileumi Diplomaátadó Ünnepségén Szegeden. A novemberben megtartott ünnepségen egy nem kevesebb, mint 70 éve végzett egykori hallgató vehette át a rubint diplomát, Oláhné Dr. Béládi Ilona személyében.

Oláhné Dr. Béládi Ilona virológus 1925-ben született, és átalános orvosi diplomát 1950-ben a Szegedi Tudományegyetemen kapott „summa cum laude” minősítéssel. Egyetemi évei alatt diákként került a Mikrobiológiai Intézetbe, majd Ivánovics professzor utódjaként 1974–1994 között, nyugállományba vonulásáig Béládi Ilona volt az Intézet igazgatója. A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán és közvetlen jogelődjein ő volt az első nőként kinevezett tanszékvezető. Tudományos munkája minősítéseként elnyerte az MTA orvostudomány doktora címet.

Az eseményen a rubin diploma mellett kiosztottak még három vas diplomát is azok között, akik 65 éve végeztek a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karon, valamint 44 gyémánt (60 éve végzett) és 73 arany (50 éve végzett) diplomát is. A vas diplomát megkapta:

  • Dr. Tajti János,
  • Dr. Nagy Sándor Kálmán
  • és Dr. Karácsony Gizella.

Szívből gratulálunk mindegyiküknek!

Fotók és forrás: uniszegedalumni.com, med.u-szeged.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb