Kikapcs

SZTE: “Megteremtjük a lehetőséget, hogy a speciális képzési igényű hallgatók is kibontakoztathassák tehetségüket” – a fogyatékos emberek világnapja alkalmából tartottak konferenciát az Agórában

1992-ben döntött úgy az ENSZ, hogy december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánítja. Ez adta az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja által, a Szent-Györgyi Albert Agórában szervezett konferencia apropóját, amelyen a szélesebb közvéleményt tájékoztatták az SZTE közösségi szerepvállalásának területeiről a fogyatékossággal élő hallgatók, oktatók tekintetében, december elsején, csütörtökön, adta hírül a Szegedi Tudományegyetem.

JELENLEG 229 AKTÍV, REGISZTRÁLT, SPECIÁLIS KÉPZÉSI IGÉNYŰ HALLGATÓ TANUL AZ SZTE-N

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja koordinálja azt a munkát, amellyel az intézmény a fogyatékossággal élő hallgatói életét igyekszik könnyebbé tenni. Jelenleg 229 aktív, regisztrált, speciális képzési igényű hallgató tanul az SZTE-n. Az ő életüket segítő egység munkatársai elhivatottan végzik munkájukat nap mint nap. Az Egyenlő Esély Konferencia egyik célkitűzése éppen az volt, hogy az előadásokon keresztül megossza azokat a jógyakorlatokat az intézet munkatársainak tevékenységéből, amelyek a társadalom szélesebb körében is javíthatják a fogyatékossággal élők életminőségét.

AZ SZTE SZÁMÁRA KÜLÖNÖSEN FONTOS, HOGY A TOVÁBBTANULÁS ELŐTT ÁLLÓ FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ FIATALOKAT IS MEGSZÓLÍTSÁK

A rendezvényen köszöntőt mondott Dr. Sebőné Dr. Szenes Márta, az SZTE Fogyatékossággal élő hallgatók ügyeiért felelős koordinátora, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ vezetője. Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese, elmondta, a Szegedi Tudományegyetem számára különösen fontos, hogy a továbbtanulás előtt álló fogyatékossággal élő fiatalokat is megszólítsák.

“MEGTEREMTJÜK ANNAK LEHETŐSÉGÉT, HOGY A SPECIÁLIS KÉPZÉSI IGÉNYŰ HALLGATÓK IS MEGTALÁLJÁK ÉS KIBONTAKOZTATHASSÁK TEHETSÉGÜKET”

“Számos formában, például a Nyílt Napunkon is, segítjük és bátorítjuk őket, hogy jelentkezzenek hozzánk. Amellett, hogy megteremtjük annak lehetőségét, hogy a speciális képzési igényű hallgatók is megtalálják és kibontakoztathassák tehetségüket, másik fő tevékenységünk olyan szakemberek képzése, akik a speciális igényű fiatalokhoz a leghatékonyabban tudnak kapcsolódni. Ezen tevékenységeink több karon párhuzamosan, összehangoltan zajlanak – mondta Prof. Dr. Gellén Klára.

Forrás: SZTE

 Fotó: Bobkó Anna/SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb