Közélet

Új hőszigetelés, nyílászárók és napelemek: befejeződött a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületének felújítása

Befejeződött a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületének felújítása, a beruházás uniós támogatással, 281 millió forintból valósult meg – tájékoztatta az intézményt fenntartó Szeged-Csanádi Egyházmegye az MTI-t.

A Szent Erzsébet Általános Iskola és Óvoda 1911-12-ben, Dobovszky József István tervei alapján elkészült, kéttraktusú, emeletes, magyaros szecessziós épülete Szentes belvárosában található.

A tavaly júliusban indult rekonstrukció során:

  • hőszigetelést kapott a záró- és a pincefödém.
  • A homlokzati nyílászárók felújítása energetikai szempontból és külső megjelenésben is hozzájárult az épület megújulásához.
  • Az iskola villamosenergia-igényének egy részét napelemek fedezik, melyek emellett javítják az épület hőtechnikai adottságait, valamint a diákok és a tanárok hőérzetét.

A fejlesztés eredményeként a közösség egy energetikailag korszerűsített iskolaépülettel, a város pedig egy felújított díszes ingatlannal gazdagodott – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb