Mindenmás

Rablótámadás történt a Kálvária téri trafikban, a mentősök és a rendőrök is a helyszínen vannak (frissítve)

Szeged365 olvasói információk alapján vasárnap reggel kirabolhatták a Kálvária téri dohányboltot, a helyszínen több rendőrautó és egy mentő is kint van, mint Zsuzsanna nevű olvasónk háromnegyed 8-kor írta, a Kálvária Cukrászda előtt egy férfit fogott el három rendőr.

“Valami nagy cink lehet a Kálvária téren, 3-4 rendőrautó és egy mentő is kint van, állítólag rablás történt” – jelentette Feri, közben Zsuzsanna arról számolt be, hogy a szomszéd kisboltban dolgozó ismerősei szerint náluk vásárolt egy férfi, majd amikor a trafik alkalmazottja megérkezett a nyitásra, vele együtt ment be az üzletbe, ekkor történhetett meg a rablás.

A Szeged365 olvasói szerint a három rendőrautó mellett egy mentő is kint van a helyszínen.

A beszámolók egy része egy fiatalemberről, más részük pedig egy 50 körüli férfiről szól. Az ügyben megkerestük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság mellett az Országos Mentőszolgálatot is, amint válaszolnak, érkezni fogunk a hivatalos, letisztázott verzióval is.

FRISSÍTVE: EGY ÚJSZEGEDI KISBOLTOT IS MEGPRÓBÁLT KIRABOLNI, EZT KÖVETŐEN MENT ÁT A TRAFIKBA

Cikkünk megjelenését követően pár perccel megérkezett a rendőrség hivatalos közleménye is, mint írták,

  • a nyitás előtt megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot Szegeden,
  • az elkövetőt egy órán belül elfogták a rendőrök.

“A férfi 2022. december 4-én pár perccel 7 óra előtt érkezett az egyik belvárosi dohánybolthoz. Az éppen nyitni készülő alkalmazottat pénz átadására szólította fel, miközben egy ismeretlen eszközt a mellkasának szorított. Az eladó megnyomta a pánik gombot, mire a támadó elmenekült. Az alkalmazott könnyű sérülést szenvedett” – áll a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szerkesztőségünknek küldött levelében.

A helyszínre érkező rendőrök a személyleírás és a kamerafelvételek elemzése alapján azonnal keresni kezdték a férfit, aki időközben feladta magát a rendőrségen. A jelenlegi adatok alapján a 35 éves budapesti Cs. Imre a dohánybolti cselekményt követően egy újszegedi élelmiszerboltban is hasonlóan próbált pénzt szerezni, de ott sem járt sikerrel. 

A férfit előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. Ellene rablás kísérlete miatt indul eljárás.​

FRISSÍTVE 2.0.: ZAVART ÁLLAPOTBAN, EGY SZÁL INGBEN MENT RABOLNI A 35 ÉVES FÉRFI

Újabb információk, helyszíni beszámolók érkeztek a ma reggeli esetről, ezek alapján az elkövető – aki a Kálvária téri trafik előtt az újszegedi szolgáltató soron lévő kis CBA-t is megpróbálta kirabolni – zavart állapotban volt, pont, mint aki alkohol vagy valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt van. Egy valami biztos: melege nem volt, állítólag egy szál inget viselt, miközben próbálkozott.

FRISSÍTVE 3.0.: OLLÓVAL TÁMADT A RABLÓ

Délelőtt befutott az OMSZ válasza is, mint írták, a helyszínről kórházba szállítani senkit nem kellett. Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, a támadó egy ollóval próbálta megszúrni az eladót, a hölgyet a kabátja védte meg a komolyabb sérüléstől.

MÁRCIUSBAN A CSILLAG TÉR MELLETT RABOLTAK KI EGY NEMZETI DOHÁNYBOLTOT, NÉMET KOMMANDÓSOK KAPTÁK EL A NEHÉZFIÚT

Megvan még a március végi, Csillag téri (egészen pontosan, Budapesti körút 1. szám alatti) trafikrablás? És az, hogy az egyik olvasónk arról számolt be, hogy meggyőződése, hogy két héttel a szegedi előtt őt is kirabolta ugyanaz a férfi Kecskeméten? Úgy fest, hogy a Szeged365 olvasói lassan már tényleg jobban értesültek, mint az Interpol, a férfi július végén meglett, és mint kiderült, tényleg ugyanarról az elkövetőről volt szó. Ami pedig egészen ijesztő a sztoriban, hogy egy igazi nemzetközi nehézfiúról volt szó, akinek

  • kábítószer-kereskedés,
  • fegyveres rablás,
  • garázdaság is volt a bűnlajstromán,
  • fent volt a magyar rendőrség TOP 50 körözött bűnözöjének listáján,
  • több nemzetközi körözési listán is.

A legutóbbi szegedi trafikrablót – akinek F. György a “tisztes” neve – július végén német kommandósok kapták el egy rajtaütésen, az Észak-Rajna-Vesztfáliai Coesfeld településen.

A tavaszi, szegedi eset krónikáját, majd a kecskeméti olvasónk azonos rablóról szóló beszámolóját az alábbi két Szeged365 cikkben találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb