Mindenmás

Itt a tél, pihenőre mennek a napvitorlák is a Kárász utcán

Itt a tél, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy bontják a napvitorlákat a Kárász utcán – hívta fel hétfőn a nagyban ügyködő munkásokra szerkesztőségünk figyelmét Chovanecz Kata, önkormányzati képviselő.

A napvitorlák egyébként márciusban kerültek fel a Kárász utca Kölcsey és Somogyi utca közötti szakaszára, és most december elején szerelik le azokat, majd vélhetően tavasszal újra elfoglalják méltó helyüket a Belvárosban. Így festett hétfőn délután a nagy munka:

FRISSÍTVE: FELE FENTMARADT

Cikkünk megjelenését követően az önkormányzati képviselő azt írta szerkesztőségünknek, hogy a délután három körül távoztak a szerelők a helyszínről, a napvitorlák fele viszont fentmaradt.

MÉG TÖBB NAPVITORLA JÖHET SZEGEDRE

A Rádió 88 ma azt írta, hogy tavasztól a Kárász utca teljes szakaszán lesznek napvitorlák. Mihálik Edvin, Szeged Zöld város programért felelős tanácsnoka szerint fél évig voltak fent a napvitorlák a Kárász utcán, a tél beköszöntével azonban most leszerelik őket. A tervek szerint jövőre az egész Kárász utcát napvitorlák fedik majd.

Korábban egyébként pont Mihálik Edvin indított konzultációt a témával kapcsolatban. Mint Kisházi Sándor kollégánk akkor megírta, a képviselő túl sok konkrétumot nem ír le a konzultációval kapcsolatban, mindössze annyit, hogy többszázan mondták el véleményüket, nomeg azt, hogy “azon dolgozunk, hogy a lakossági igényeknek megfelelően már jövő nyárra hosszabb szakaszon szerelhessünk fel napvitorlákat, amelyek csökkenthetik a Kárász utca hőmérsékletét.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb