Közélet

Bejelentés, kedd reggelre: újabb hitelre terjesztették ki a kamatstopot

A diákhitelekre is kiterjesztette a kormány a kamatstopot – jelentette be kedd reggel közösségi oldalán Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. A politikus arról beszélt, ha nem intézkedtek volna, a Diákhitel – 1 kamatát a duplájára, több mint 10 százalékra kellett volna emelni, ezzel pedig 100 ezer fiatal került volna bajba.

Mint a politikus elmondta, a drasztikusan megromlott kamatkörnyezet miatt felül kellett vizsgálni a Diákhitelek helyzetét, amelyet már közel 500 ezren vettek igénybe. Nagy szerint amennyiben a Kormány nem intézkedett volna, úgy a szabadon felhasználható Diákhitel-1 kamatát a duplájára, több mint 10 százalékra kellett volna felemelni, ezzel több mint 100 ezren kerültek volna nehéz helyzetbe.

A döntés arról szó, hogy a lakosságot és a vállalkozásokat követően a Diákhitelre is kiterjesztik a kamatstopot, így az változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától. Mint Nagy Márton hangsúlyozta, a Képzési Hitel és a Diákhitel2 továbbra is kamatmentesen lesz elérhető a felsőoktatásban tanulóknak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb