Mindenmás

Belógtunk a Maláta konyhájába Szegeden! Ha már ott voltunk hoztunk is Nektek egy kétszemélyes BBQ nyereményt!

A Maláta Kézműves sör- és grill kert télen is Szeged fantasztikus helye: elképesztően finom nedűk mellett, fenséges ételekkel lepik meg a szegedi vendégeket. A Fekete -ház ikonikus épületében belógtunk a konyhába, és Goda Gábor séf gyorsan csinált is két igen finom ételt: teljesen oda voltunk érte! Ha pedig már ott voltunk, akkor kaptunk egy 2 személyes BBQ és grill svédasztalos meghívást, amit bizony két szerencsés Szeged365 olvasó meg is nyer hamarosan!

Szeged belvárosa tele van gyönyörű épületekkel, és az épületek történetekkel: így van ez a Fekete- ház esetében is, ahol ha hiszed, ha nem, több száz éve is vendéglátó egység működött! Mondhatni a szegedi kulturális élet központja volt, ahol Szeged nagyjai összegyűltek.

Azt tudtad Szeged egyik legkülönlegesebb kereszteződése pont itt van? A kereszteződés ahol az épület áll, egyedülállónak tekinthető Szegeden, hiszen mind a négy sarkán álló épület a 19. század közepén épült, vagyis túlélték az 1879-es szegedi nagy árvíz pusztítását. Városképi jelentőségük miatt mind a négy épület műemléki védettséget élvez

1857 ÓTA SZEGEDET SZOLGÁLJA A PILVAX

Mayer Ferdinánd kereskedő építtette 1857-ben az angol gótika szellemében és romantikusstílusban Gerster Károly tervei alapján. Nevét korábbi, erősen sötétszürke színéről kapta. 1860-65-ben ebben az épületben működött a belvárosi kaszinó önkényuralma-ellenes hangulatban. Nyaranta nőnevelde működött az épületben, majd helyet kapott itt a Szegedi Híradó szerkesztősége is. Később, 1917-19-ben a könyvtárszobában volt a Munkásotthon székhelye, ebben az épületben alakult meg a Nemzeti Tanács 1918. október 22-én, ezért nevezte ezt a házat Juhász Gyula a szegedi Pilvaxnak. A kisajátítás után tanácsi bérlők költöztek be, 1985-től  került a Móra Ferenc Múzeum tulajdonába.

A méltó épületben méltó sör különlegességeket tán már be sem kell mutatni Nektek, viszont lehet kevesebben tudjátok micsoda finom gasztro különlegességeket is élvezhetünk akár ma is. Goda Gábor a Maláta séfje szívügyének érzi a szegedi gasztro kuktura ápolását, és mikor ott jártunk meg is mutatta a konyhát. Ha pedig már ott voltunk, fenséges ételeket is kóstolhattunk!

A videó megnézése után hívjátok a Malátát és foglaljatok asztalt, sőt hétvégére nyerhettek is egy fullos BBQ és grill svédasztalos meghívást tőlünk! Részletek ITT! Az előző nyertesek is szuperlatívuszokban beszéltek az ételről, köszönjük a képet!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb