Mindenmás

Dolgozik a ciklon, jövő héten már megérkezhet a havazás is Szegedre

Egy mediterrán ciklon miatt a következő napokban egyre hidegebb lehet, majd egy kis tavaszias időjárás után a jövő hét elejére már országszerte megérkezhet az igazi tél. Az Időkép előrejelzése szerint a városunkba hétfőn futhat be a havazás, 2 centiméternyit jósolnak Szegedre.

A hétvégére csapadékos időt hoz a mediterrán ciklon, ám vasárnaptól a ciklon hátoldalán már egyre hidegebb levegő érkezhet, így havazás is elképzelhető – írja az Időkép. A portál a legfrissebb modellszámítások alapján megjegyzi, hogy egyre közelebb jön az igazi télies időjárás. A hidegfront mögött már a hét közepére is visszaesik néhány fokot a hőmérséklet, ráadásul a reggelek is többfelé lesznek fagyosak.

SZOMBATON MÉG TAVASZIAS LESZ AZ IDŐJÁRÁS, HÉTFŐRE VISZONT BEFUTHAT A HAVAZÁS SZEGEDRE

Az igazi, úgynevezett télies fordulat a mediterrán ciklonnak köszönhetően vasárnap-hétfő környékén érkezhet el. Ez a ciklon sok csapadékot hoz, az előoldalán péntek-szombatra dél felől enyhe levegőt. Szombaton délen, délkeleten a 15 fok sem kizárt, sőt még az ég is megdörrenhet. Az Időkép szerint ezek után előreláthatólag vasárnap fokozatosan kerülhetünk át a ciklon hátoldalára, így amennyiben megmarad a csapadékos idő, akkor egyre többfelé indulhat meg a havazás. Az előrejelzések most azt mutatják, hogy városunkban már vasárnap lehet havas esőre számítani, majd hétfőre már 2 centiméternyi havat is jósolnak, keddre pedig hószállingózást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb