Szegedi Arcok

“Ez nem csak a tanárokról, hanem rólunk is szól. A mi jövőnk van veszélyben” – ülősztrájkoltak a diákok a Tömörkény István Gimnáziumban is Szegeden

“Éljenek a bátor diákok! A tietek a jövő!!!” – ezzel a kis szöveggel tette közzé kedden a közösségi oldalán az Egységes Szülői Front – Szeged, hogy ülősztrájkba kezdtek a diákok a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában Szegeden. Hétfőn a Deák Ferenc Gimnáziumban volt hasonló megmozdulás, mint ma kiderült, itt az 5. órán nem megjelent diákok igazolatlan órát kaphatnak.

Hétfőn a Deák Ferenc Gimnáziumban, kedden pedig a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában kezdtek ülősztrájkba a diákok. Az Egységes Szülői Front facebook oldalára felkerült kisvideóban maguk a gyerekek mondták el, hogy miért tartják ezt fontosnak. Mint kiemelték, a céljuk az, hogy felhívják a figyelmet a tanárok és az oktatás kritikus helyzetére. “Ez nem csak a tanárokról, hanem rólunk is szól. A mi jövőnk van veszélyben” – hangsúlyozta az egyik diák.

HÉTFŐN A DEÁKBAN TARTOTTAK ÜLŐSZTRÁJKOT A DIÁKOK, IGAZOLATLAN ÓRÁT KAPHATNAK

„Felelősségem teljes tudatában bejelentem, hogy munkabeszüntetéssel tiltakozom a 2022. november 30-án, méltánytalanul elbocsátott pedagógusok helyzete ellen. Követelem, hogy mind őket, mind a korábban elbocsátott kollégákat azonnal helyezzék vissza, emellett követelem, hogy a tiltakozó szervezetek által megfogalmazott kilenc pont teljesüljön” – ezzel a nyilatkozattal állt ki a szegedi Deák Ferenc Gimnázium testületének harmada hétfőn reggel, majd nem sokkal később, az 5. órán pedig ülősztrájkot tartottak a gyerekek. Tantestületi információink szerint az eseményeket követően ma egy körlevelet kaptak itt a pedagógusok a vezetőségtől, amelyben arra kértek minden kollégát, hogy az 5. órán nem megjelent diákokat írják be hiányzónak, és hogy az osztályfőnökök ezt ne igazolják le Nekik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb