Mindenmás

Trafikrablás Szegeden: ollót szorított az eladó mellkasához a többszörösen büntetett előéletű férfi – a letartóztatását indítványozták

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki vasárnap reggel próbált meg kirabolni egy dohányboltot Szegeden, azonban az eladónak sikerült megnyomnia a pánikgombot – tájékoztat az ügyészség a hivatalos honlapján.

Szeged365 olvasói információk alapján vasárnap reggel kirabolhatták a Kálvária téri dohányboltot, a helyszínen több rendőrautó és egy mentő is kint volt – írta meg Kisházi Sándor kollégánk az esetet követően, ma pedig befutott a hivatalos ügyészségi közlemény is.

Mint írják, a megalapozott gyanú szerint a férfi közvetlenül nyitás előtt, reggel 7 órakor jelent meg az egyik belvárosi trafiknál. A gyanúsított az üzletet éppen nyitni akaró eladóhoz lépett, majd egy ollót a mellkasához szorítva és azzal szurkáló mozdulatokat téve a bevétel átadására szólította fel a sértettet. A kisebb sérüléseket szenvedő eladónak sikerült a pánikgombot megnyomnia, melynek hatására a gyanúsított elmenekült. Mindezeken túlmenően megalapozott a gyanú arra nézve is, hogy a férfi egy fél óra múlva egy közeli élelmiszerboltot is ki akart rabolni hasonló módszerrel, de ott sem járt sikerrel.

A TETTES TÖBBSZÖRÖSEN BÜNTETETT ELŐÉLETŰ

A többrendbeli, minősített rablás bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a bíróság felé a többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója ma fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb